byczynho Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Witam. Tak jak w temacie, interesuje mnie ile litrów paliwa oznaczają kolejne kreski na wskaźniku i od ilu L zapala się rezerwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 U mnie rezerwa zapala się p11 około 11l pewnie na spokojnie 100km zrobisz ale u mnie zapala sie rezerwa i jadę na cpn Bo zatankowałem full i wyjeździłem do rezerwy to wlałem 49l.Bo zbiornik 60l ma. A jeśli chodzi o kolejne kreski to nie wskazują równych litrów podziału zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byczynho Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 A ta rezerwa 11l to zapala się mniej więcej kiedy? Na tej pierwszej czerwonej grubej kresce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Można tak powiedzieć .Jak nie jesteś pewny czy kontrolka ci się zapala to jak już będzie nisko wskazówka to kup sobie 5l ropy jak by ci zabrakło gdybyś chciał sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byczynho Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Tak właśnie myślałem nie będzie problemu jeśli pompa zaciągnie brudu z baku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Tak właśnie myślałem nie będzie problemu jeśli pompa zaciągnie brudu z baku? Zdarzyło mi sie kilkakrotnie prawie wykończyć rezerwę. Raz nawet zaczął mi przerywać silnik ale na szczęście zaraz za górką był CPN. Po zalaniu ropki popracowałem z pomką ręczną paliwa (na filtrze) i pojechałem dalej. Nie miałem problemów przy jeździe z małym stanem paliwa - częściej zmieniam filterek do ropki (tak co ok 10 tyś). W mojej Primerce jak stoi na początku czerwonego pola jest ok 15l. a jak zejdzie całkowićie do końca czerwonego pola to dopiero włącza się rezerwa - kiedyś trafiłem idealnie migniecie rezerwy i CPN zaraz obok i okazało się, że na rezerwie przy pierwszym błyśnięciu kontrolki jest w baku 8,5 literka (do 60 litrowego baku wlazło 51,5). Kilka razy na rezerwie robiłem ok 60 km raz nawet 80 km i nie miałem problemu z autkiem. Wiem, że powinno się jeździć z pełniejszym bakiem ale nie zawsze jest kaska na paliwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byczynho Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Aktualnie kaska na paliwo jest, chce tylko sprawdzić czy działa rezerwa normalnie to po każdej wypłacie jadę na CPN i tankuje do pełna, ostatnio weszło mi za 218 zł, myślałem że ten bak jest dużo mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Ja mało kiedy dopuszczam do rezerwy. Oprócz filtra paliwa jest jeszcze sitko na pompie które można samemu wyczyścić i od węża od filtra na pompę na 17 klucz Już było pisane też nie raz na forum czasami można rozkręcić i zajrzeć jak wygląda i wyczyścić To wiesz kolego ile miej więcej wlejesz paliwa jeśli tankowałeś za 218 zł a ja płaciłem prawie 260zł i to do pierwszej rezerwy bo później kontrolka się często zapala.Mi akurat nie przerywa na rezerwie chociaż nie dopuszczam żeby jeździć 50-70km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byczynho Opublikowano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Jak wyczyścić to siteczko na pompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Poczytaj na forum czy w wyszukiwarce A tak to jest to na klucz 17 z węża od filtra do pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Wg mnie i mojego spalania samochodu kreski to 15 litrów.Bak ma 60, połowa to 30 a ćwiartka to 15.Na każdej kresce robię 250 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 U mnie działa nierówno, i traktuję wskazania jako orientacyjne. Bardziej 150-170km na kreskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Mi auto pali równe 6 więc mam dobre rozeznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Skoro masz sprawdzone Mateusz to pewnie tak jest Kiedyś ktoś pisał że od dołu więcej wchodzi a już ku górze inny kształt zbiornika i mniej wchodzi. Jeżdżąc nawet nie sprawdzałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito8282 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 To wszystko zależy jak ktoś jeździ jak upalasz auto to spada o jedną kreskę ale jak zaczniesz jeździć spokojnie to się podnosi bynajmniej w benzynie tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Raaad nawet nie wiem jak to jest z tych wchodzeniem szczeże mówiąć. Jak jade na Nederlandy to mi zawsze pełny bak na ok 1050 km starcza I tak średnio co kreske robie przerwę na rozprostowanie nóg i zawsze są to 4 przerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byczynho Opublikowano 9 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Strasznie dużo robicie na pełnym baku, mi średnio starcza na 800km, a ostatnio po zatankowaniu na BP starczyło tylko na 600... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 I tak średnio co kreske robie przerwę na rozprostowanie nóg i zawsze są to 4 przerwy hehe... jak są 4 kreski i robisz przerwę co kreskę no to ile może być przerw? :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 hahahhahahaha- masz mnie Ja o czym innym myślałem a inaczej to napisałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincetti Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Dodam jeszcze od siebie że samochód "brudu z baku" nie zaciągnie gdyż smok od paliwa i tak jest zawsze na samiutkim dnie i zawsze z samego dna paliwo bierze i brał będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 A to też prawda, że rezerwa zaświeca się wcześniej jak jeźdżę dynamicznie. Ostatnio darłem ostro, to zatankowałem 47l, choć zwykle tankuję ok 50l, a przejechałem z 40km na rezerwie. Nie wiem na ile ma to wpływ na wskazania wskazówki poziomu paliwa, jakoś wolę nie sprawdzać przy dużym zużyciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 W p11 można niecałe 100km zrobić na rezerwie w p10 koło 50km jak czytałem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 RAAAD, w p11.144 kontrolkę rezerwy zaświeca procesor (komputer) licznika, bazując na obliczeniach zużycia. Z tego co widzę u siebie jak pokazuje mi że przejadę jeszcze 90km zaświeca mi się rezerwa. Ale to 90km zależy od zużycia. I później mi się zapali jak licznik pokazuje 6,5l a wcześniej jak pokazuje 8l/100km. A widzę to po stacji benzynowej bo rozrzut mam około 5l. To sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi