zomb Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 [maverick '95 2.4 benzyna] mam problem z manetkami. zarówno kierunkowskazy jak i wycieraczki chodzą jak chcą, a nie ukrywam że od ich działania oczekiwałbym jakiejś przewidywalności. z kierunkami sprawa wygląda tak że z reguły są, ale często wystepuje sytuacja że ich brak, tzn na jednym skrzyżowaniu wszystko działa, a za chwilę juz nie... albo po włączeniu migną 2,3 razy i koniec. Z wycieraczką jest nieco innaczej... mogę powiedzieć że zawsze są... nawet wtedy jak nie chcę żeby były;-))) czyli zdarza się że aby je wyłączyć, trzeba wyłaczyć stacyjkę. Da się po takim opisie powiedzieć co jest problemem??? Ewentualnie od czego zacząć poszukiwania. pozdrawiam i dzięki z góry za każdą radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fagus Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Musisz szukać zwarcia w przełącznikach pod kierownicą, miałem taki problem w Golfie, pojarały się gniazda przy wtyczkach przewodów, stopił się plastik i zwarcie gotowe. Spróbuj wyciągnąć wtyczkę przewodów od wycieraczek z przełącznika (manetki), jak włączysz zapłon i wycieraczki się nie włączą, to znaczy że problem w przełączniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 wtyczki są ok... przeczyściłem styki manetek (z wycieraczkami nie miałem problemu od tego czasu ale nie jestem przekonany czy to było problemem). problem z kierunkami natomiast został i występuje częściej. 1) Gdzie się znajduje przekaźnik/przerywacz kierunkowskazów?? 2) Gdzie jest przekaźnik szyberdachu (bo też się lubi zawiesić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 od kierunków to na słuch zlokalizujesz, włącz awaryjne i nasłuchuj, ale podejrzewam że te przekaźniki są pod kokpitem w okolicy bezpieczników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLI Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam. Mam mały problem z ogrzewaniem tylnej szyby albo z jej brakiem. Brak zasilania na włączniku ogrzewania szyby. bezpieczniki wszystkie dobre, gdzie mam szukać dalej przyczyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.