Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sygnał pikania podczas przyciskania guzików

Zuzinho7
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od miesiąca jestem posiadaczem primery p12 w silniku 2.2 rocznik 2002.

Już jak kupowałem był problem z radiem trafiło do elektromechanika, który sobie  z nim nie poradził (wyświetla się informacja na zielonym prostokącie secure), dzwoniłem do Clariona i oni mają to zrobić po wysłaniu radia, tylko moje pytanie czy po wyjęciu radia będzie się dało uruchomić samochód bo elektromechanik mi powiedział że nie a Ci z Clariona że głupoty mi nagadał że nie ma problemu z uruchomieniem więc już zgłupiałem i proszę o Waszą odpowiedź może ktoś już miał z tym doświadczenie.

Ale najważniejsza rzecz która mnie interesuje to sygnał pikania po przyciskaniu guzików na konsoli, od momentu wyjechania od elektromechanika już tego pikania nie mam jak przyciskam guziki, tak wszystko po za tym działa ok. Mam takie  pytanie czy da się to jakoś ponownie włączyć?

Dziękuje z góry za pomoc

--

Pozdrawiam

pikanie wlaczasz w menu serwisowym jak do niego wejsc masz tu na forum napisane nawet filmik zrobilem   

po wyjeciu radia nie powinno byc zadnych problemów, jednak chyba olalbym radio oryginalne na twoim miejscu i wstawil lepsze bo te clariony sa do bani :) nie maja mo3 ani nic  chyba ze chcesz miec sterowanie w kierownicy itp , masz napis secure bo prawdopodobnie radio jest z innego auta i trzeba wbic klucz sa kalkulatory do radii w neci sprobuj moze sie uda klucz generowany jest wlg numeru seryjnego radia btw daj znac o kosztach clariona - odblokowania jak domniemam

Edytowane przez preston81

Ale to pokazujesz pikanie pasów czy guzików? Bo pasy pikają, guziki jedynie nie. Do serwisu chyba nie wejdę przez to radio bo jak wciskam guziki do radia to wyskakuje secure. Tylko pytanie jak oni to wyłączyli chyba że po podpięciu pod komputer. Hmm... z tego co kupowałem mówili że nie jest brane od innego a jedynie uszkodzone, a ludzie byli uczciwi więc wątpię w to.

Z tego co dzwoniłem do Clariona powiedzieli że będzie trzeba od nowa soft wgrać - 120 zł + ewentualne koszty za mechanikę.W kierownicy nie mam sterowania bo to było po lifcie w 2004, a ja mam 2002. Był dzisiaj u elektromechanika wlasnie próbował się dostać aby wbić klucz i się nie da mówił że płyta główna radia jest prawdopodobnie uszkodzona.

Mam jedynie nadzieje że to pochodzi jak zrobią i dadzą gwarancję bo te 120 zł to nie jest wiele, a za lepsze radio też trzeba zapłacić.

Edytowane przez Zuzinho7

Bipa wyłaczało się w menuSetting na samym końcu chyba na 3 stronie była ikonka beep on/off albo w ustawieniach Audio trze\ba poszperać głęboko bo na pewno było na końcu

Edytowane przez jwa

pokazuje jak masz sie dostac do menu a pozniej wystarczy przeczytac opcje ....i zaznaczyc tą która cię interesuje , ale moze tez jest jak jwa mowi settings auydio i ostatnia zakladka na dole 

Nie wiem czy dobrze w menu działam ale mam tak jak na obrazkach poniżej.

https://lh4.googleusercontent.com/f-McSC3YSx91AVZ1r17WlItTXVcvViBUobh4go6IKbYTJzMrvB496bd9-j0B4sFT7z5jT6nKQZ4 <-- Tutaj wchodzę w Vehicle Signals

i mam

https://lh5.googleusercontent.com/0IdR1Uiq-qTwagap7y8fpbtNBHADMSjRRxno2t2ArJbOI4VDV7-kH1uvPlxqcpT-BHwOTFLORO4

Jak jesteście w stanie mi opisać za co odpowiadają funkcję w tym drugim linku byłbym bardzo wdzięczny.

--

Pozdrawiam

zrób tak przyjacielu:

settings z konsoli , ustawienia audio> zjedz na sam dól listy i zaznacz kwadracik - na pewno znajdziesz tą opcje w tym menu - nie wchodz w ogole do menu serwisowego 

jak odpalisz ustawienia podczas jazdy wlaczysz swiatla pokaze ci ze są on ze sie poruszasz lub cofasz bzdet totalny

A jak jest z tym podświetleniem na niebiesko zegarów jest ono w egemplarzu z 2002? bo mi jedynie komp zmienia kolor z niebieskiego na pomarańcz a zegary są pomarańczowe. Jeszcze pytanko do czego służy "pokrętło" symbol żarówki w primerce obok kasowania km?

do czego służy "pokrętło" symbol żarówki w primerce obok kasowania km?

sa 3 tryby podswietlenia zegarow slaby sredni i mocny

Edytowane przez preston81