Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144] Przełącza na PB podczas przyspieszenia

GeorgeGt
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

nie no mnie już chyba nic nie zdziwi ,,,,,

wymieniam reduktor to nawet nie sprawdzę  jakie ma ciśnienie ,,

a jak widzę że max to trudno zrobimy kalibrację i niech klient spada ,,,

zobacz z ciśnieniem - bo miałem taki przypadek że wywindowaliśmy reduktor miał chłodniej to i zakres mu się poprawił ,,,wcześniej shark nie chciał współpracować

dla mnie to fajny reduktorek 2,0 obrabia super bez spadków a jest tani ma filterek z zaworem ,,,bajka ...

A ps Dino pamiętam o Tobie nie ,martw się wkrótce wyjdę na prostszą drogę to klepniemy te papiery bo przegląd mam jakoś w styczniu ,,,

@Tofu, dobrze, że przypomniałeś, w tym wszystkim wyleciałeś mi ze łba, :D :D  :0recourse:  :0recourse: ale już wykańczam sprawy do niedzieli i załatwimy temat :D 

Byłem na przejażdżce i melduję jak niżej :)

Auto przerzuca na benzynę choć o dziwo stag nie złapał błędu za niskiego ciśnienia tylko wtryskiwaczy maksymalnie otwartych. Osc pokazuje jednak, że spadki są.

Środkowy przewód od MP idzie do reduktora a później do kolektora, skrajny z lewej do węża z lpg (u góry czujnik a on podpięty u dołu) Zauważyłem także, że wężyk ten opiera się o krawędź klawiatury i jak przycisnę mocniej to słychać jak puszcza ciśnienie w tym miejscu (nie zauważyłem żadnej dziury w tym wężyku- zdjęcie)

Drażni Mnie także zagnieciona miedz idąca do reduktora.

Osc w załączniku

Zdjęcia w galerii : http://www.aukcjoner.pl/gallery/014725614-.html#I1

Osc.zip

post-27640-0-68698300-1381914905_thumb.png

post-27640-0-81001200-1381914913_thumb.png

• 4 tygodnie później...

Nie pamiętam czy podobnie było zagięte na wcześniejszych reduktorach... ciężko uwierzyć w to, że wszystkie 3 są wadliwe. Auto nie było tankowane

Czyli co reduktor na stół? Czytałem na lpg-forum, że oszczędzali na sprężynkach - i może ona wali całą możliwość regulacji? temat: http://lpg-forum.pl/ac-r01-czarny-zacina-sie-po-nagrzaniu-t24144.html

Wężyki dobrze podłączone? Co myśleć o tym ciśnieniu które ucieka?

update :)

Rozkręciłem dziś reduktor lecz po zlożeniu ciśnienie spada z 1,4 do minimum. Z racji, że do Megapolu blisko a nie chiało mi się patrzyć co źle zrobiłem kupiłem nowego ACR-01. Najniższe ciśnienie jakie mogę ustawić (kręcąc do oporu to 1,10). Autokalibracja  mnożnik podniósł się troszeczkę ale nieznacznie (nadal poniżej 1) dysze wtryskiwaczy za duże. Przejechałem się kawałem i nadal spadki jak były tak są. Z tego co pamiętam tylko na OMVL i ustawionym roboczym u niego 1,07 nie wywalało za dużych wtryskiwaczy podczas kalibracji.... Czwarty reduktor nie daje rady?

Melduję, że winną braku możliwości zejscia na 1,1 ciśnieniem na reduktorze było brak lpg w zbiorniku. Po zatankowaniu ciśnienie można było ustawić bezproblemowo. Dopatrzyłem także (z kolegami z lpg-forum) ustawioną korektę wtryskiwaczy lpg po 25 % każdą. Zmieniłem oczywiście na 0, zebrałem mapy i czekam na wyniki odnośnie spalania.

Edytowane przez GeorgeGt

dalej pada ciśnienie, może wsadź dysze i spróbuj an wyższym ciśnieniu, do tego mapę PB masz jakąś z kosmosu, :D sprawdź czy gdzieś nei masz zwarcia, przewody WN, świece 

Dino  wszystko jest dobrze. Ten osc to jeszcze przed dotankowaniem,i z ustawieniem korekty gazowych na 25% Ten post był długo ja go po prostu edytowałem i wyszło jakby były to nowe osc. Teraz jest wszystko ok :)

Edytowane przez GeorgeGt

• 7 miesięcy temu...

Odnowię trochę temat.

Dopadł mnie problem podobny przerzuca na pb.

Jak czytałem ten temat

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/72254-problemy-gazowe-przeczytaj-zanim-napiszesz/

to w pkt 5 w ostatnim podpkt by to się zgadzało.Tak myślę.

Podczas jazdy czy nawet na postoju słychać takie pyknięcie na reduktorze i przerzuca z gazu na pb. A pod maską gdzie są dwa kabelki i tam pyka.Wyczyściłem te kabelki i bezpiecznik przy kompie gazu i nasmarowałem wazeliną.Wcześniej było trochę zaśniedziałe. Widać ubytek pb mimo , że palą się kontrolki lpg.
Słychać dziwne syczenie w tyle auta. Czy z tym można jeździć???
Jak leżałem to nie czuć gazem ,tłumik szczelny.

Osprzęt gazu to

-komputer : Diego

-zbiornik : Stako

-wtryski : czerwone Valtech

-reduktor :Tomasetto

Filtry gazu wymieniane co 10kkm i powietrza co 20kkm.Teraz wymienione świece na NGK i kable Sentech po 60kkm

i teraz też wymieniona kopułka i palec.

Na gazie zrobione 160kkm przez 6 lat.

Wcześniej też miałem problem i dało się go rozwiązać .

Było pisane że wtryski i reduktor kończą żywot i teraz już pewnie trzeba będzie na ostro pomyśleć o wymianie, kolega Dino pisał i polecał reduktor Shark 1200 i wtryski barakuda.Pewnie te będą założone gdybyśmy to wymieniali.Muszę też do gazmena podjechać i spytać się o koszty części i robotę.Bo sam nie chcę przy tym grzebać.

podpięcie pod program pokaze o co chodzi, jak tyle przejechane to może być reduktor 

Chłopie jak zrobiłeś na valtekach 160 kkm szacun i reduktor  do regeneracji po takim przebiegu.

Dzięki za odpowiedz.

Można jeździć na tym syczeniu ? Bo sam nie wiem skąd to może dochodzić. Czy jak najszybciej do gazownika jechać?

Ogólnie poprzedni właściciel śmigał do Anglii a żona też jeździ sporo do pracy no i weekendy też w drodze. I filtry na czas zmieniane :)

W innym temacie ktoś miał podobny problem i był padniety  czujnik temp gazu jak dobrze pamiętam.

Jak uporam się z problemem to dam znać ;)

Edytowane przez RAAAD

ale co to za syczenie?? może nie związane z gazem, jak nei śmierdzi 

Tzn jak włączę zapłon to czasami słychać czasami nie. A jak odpalony na benz czy gazie to słychać cały czas.Benz też nie śmierdzi.Tak jakby powietrze się ulatniało to syczenie.

sprawdź gdzies przy dolocie, bo raczej zasysa powietrze a nei wypuszcza 

Dziś rano już nie było tego syczenia.Sam nie mam pojęcia co to było.

Byłem u gazownika i stwierdził że do wymiany - KME DIEGO MAPSENSOR CZUJNIK CIŚNIENIA bo taki mam KME.

Później jak tez jeździłem to najpierw było ok jak zimniejszy a później już tez fiksował i przerzucał na pb a na końcu kontrolki gazu zgasły i jazda na pb. I 2 i 4 wtrysk już kończą żywot .

Edytowane przez RAAAD

ale jeździł ??? czy tak po prostu, choć i może to być 

Jezdzi i przerzuca na pb.Czasami nawet zgasną kontrolki i tylko pb.

Jezdzi

nie pytałem, czy jeździ, tylko czy gazmen jeździł i po tym stwierdził uszkodzony MAP??

Nie jeździł tylko przy podłączonym kompie u niego. Teraz poczytałem i przy Twojej pomocy pasuje że to ten czujnik.

Będę myślał o wymianie wtrysków,reduktora tego czujnika oczywiście filtrów gazu i wężyków bo już 6 lat maja.

chodzi o to, ze przy takim przebiegu reduktora to byłbym ostrożny z twierdzeniem,  że MAP nie działa 

Reduktor trzymał ciśnienie ok 1.2 .I wtryski jw 2 i 4 kończą żywot.

no to jak w takich warunkach (stałego ciśnienia) przełączał, to może byc MAP 

• 5 tygodni później...

I problem z głowy :)

Wymieniony reduktor Shark 1200,wtryski Baracuda ,MAP i filtry gazu. Teraz śmiga aż miło.

Jeszcze muszę podjechać do gazownika na małą regulacje.

Dzięki Dino  ;)  :beer: :beer: