Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Trzęsie się Navara-przy pewnej prędkości

ron5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w Navarze ,którą małżonka niedługo jedzie do Chorwacji zaobserwowałem,że przy około 90-100 km/h na 5 i 6 biegu-na dobrej,równej drodze auto dostaje wibracji i tręsie się wyraźnie,czego dawniej nie było.

Jadę z autem do serwisu Nissana ale mam wielką prośbe o poradę co to może być tak aby mnie w serwisie nie zbyli.Koła ,opony są ok bo wymiana na letnie była w solidnym serwisie.

z góry dziękuję

Sprawdź krzyżaki na wałach napędowych. Jeśli będą ok, to może być wał do wyważenia

Sprawdź krzyżaki na wałach napędowych. Jeśli będą ok, to może być wał do wyważenia

dzięki,tak myślłem,,pozdrawiam.

wał przód , krzyżaki + wyważenie = koszt  380zł 

( tyle ja płaciłem)

Mam przedłużona gwarancję więc nissan zrobi-krzyżk przedniego wału i jakiś sworzeń czy coś.

Przy okazji dowiedziałem się,ze wał przedni cały czas sie kręci dlatego wybity krzyżak dawal wibracje.

Czy mam sie domagać żeby przy okazji wyważyli ten wal?Czy to konieczne?

dzięki.Czy wiecie dlaczego przedni wal cały czas się obraca?Na logike on powinien się obracac tylko przy włączonym napędzie 4x4

Bo tak powinno być napędy rozłącza reduktor przy skrzyni biegów a wał wtedy jest napędzany przez Dyferencjał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...