Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak szybko jechałeś almerką ?

krzysiokal
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak wyżej możecie podać swoje predkości maksymalne bo nie wiem czy mam gorszy model czy tak byc powinno.

Moja almera 99r n15 GA14DE benzyna 170km/h ale to już ostatnie poty z tego auta. Jak jest u Was ?

160km/h na mocnym zakręcie zimą na zimówkach 175/65 R15 podczas pierwszej jazdy. I powiem, że miałem farta, bo miotało nią jak szatan :devil: . Już nie katuje swojej Almerki, 120 optimum :)

Edytowane przez SDRaid

Wg licznika miedzy 170-180. Na S8 lub A1 takie cuda.

Wysyłane z mojego Xperia Arc S za pomocą Tapatalk 2

Moje pudełko poszło 175 na A2

tylko?

a moze nie cisnąleś do końca?

JA jak niedługo po zakupie robiłęm test na A1, to po dosc długim rozpędzie licznikowe 200 osiągnąłem. Na dość płaskim odcinku. Teraz, po 3 latach myslę też by się udało, bo auto ciągle ma kopyto. Moze przez to, że go nie zamulam, tylko  150 traktuję zwykle jako autostradową prędkość przelotową i nie czuję, żeby się tym samochód jakos męczył.

ps

Moze to przez gaz, bo mam wrażenie, że na gazie auto jest mocniejsze i to pomimo tego, że nawet przy tej jeździe 150km/h spali max 11l (wiem, dziwne, ale prawdziwe)

Edytowane przez nunu85

Gość mirekg9

180 na niemieckiej autostradzie. Zapewne dałoby się wycisnąć trochę więcej, ale ten samochód zdecydowanie nie nadaje się do takiej jazdy. ;)

To gratulacje. Lecz gdybyś się zapoznał z tym tematem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/88228-dlaczego-warto-uzupelnic-profil/ to byśmy wiedzieli dlaczego i jaka jest temu przyczyna.

Pozdrowionka.

190 bez najmniejszego problemu w 2 osoby i full bagażu. Jeszcze z zapasem pod podałem. Jednak prędkość przelotowa najlepsza dla mnie to 150 km/h.

• 1 miesiąc temu...

Parę lat temu bez problemu do załączenia fabrycznego odcięcia napędu - czyli 200km/h (wg licznika), (2 osoby na podkładzie i bagaż - w sumie jakieś180 kg) teraz tylko maks 180 km/h (176 wg navi) (na niemieckich autostradach testowane) normalnie poruszałem się nią tam z prędkością ok 160-180, teraz ma już 250 tys na liczniku i paliwo drogie, więc jeżdżę tak ok. 140, chociaż ekonomiczniej byłoby ze 20 mniej. Ale w planach małe modyfikacje aby z powrotem te 200 frunęła

• 2 miesiące temu...

Ja mam na gazie tryb Power i 225 idzie tylko nie ma gdzie tak pojeździć

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Ja mam na gazie tryb Power i 225 idzie tylko nie ma gdzie tak pojeździć Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Ale Ty poważnie czy cyferki Ci się pomyliły?

Ja mam na gazie tryb Power i 225 idzie tylko nie ma gdzie tak pojeździć Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

To ja głupi kupowałem 136 konne auto, które leci max 210km/h a mogłem kupić N16 z 1.5 90KM z LPG i zapitalać po 225km/h :D

To ja głupi kupowałem 136 konne auto, które leci max 210km/h a mogłem kupić N16 z 1.5 90KM z LPG i zapitalać po 225km/h :D

a zapytałeś się o tryb Power, przed kupnem? :D

• Upvote 1

Gość bartek9108

a zapytałeś się o tryb Power, przed kupnem? :D

mam żagle do sprzedania, może komuś potrzeba "tryb power"? :D

licznikowe 205, wg. nawigacji 187. Na 17 więc licznik wali w bambuko.

Ale masz większą wygodę i autko większe. :whistle:  

A jak chcialeś faktycznie duże prędkości, to dodatkowo trzeba zakupić motocykl. :D

Ale masz większą wygodę i autko większe. :whistle:  

A jak chcialeś faktycznie duże prędkości, to dodatkowo trzeba zakupić motocykl. :D

Motocykl też mam, bo od gówniarza jestem wielkim miłośnikiem 2 kółek :D