Gość vojto040579 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Witam. Od jakiegoś czasu zapala mi się check, błąd, który pokazuje to 171, czyli zbyt uboga mieszanka. Wyczytałem na forum, żeby spróbować przeczyścić przepływomierz. Po wyjęciu przepływomierza i oględzinach stwierdziłem, że w przepływomierzu znajdują się trzy pręciki, jeden z nich ma przerwę. Czy ktoś miał już doświadczenie z przepływomierzem i może mi poradzić, czy tak ma być, czy po prostu ten pręcik jest przerwany. WP 11 1999 r. po lifcie, 2,0 benzyna - gaz. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam forumowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 zmierz wartości na przepływce, jaka instalacja gazowa, check wyskoczył na LPG czy PB?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Mi na LPG też wywalało ten bład - znaczy po jakims czasie od założenia instalacji i problemem był wyeksploatowany katalizator. U mnie sie pokruszył i zatykał wydech - obroty na jałowym spadały. Żadka przypadłość i do sprawdzenia jeżeli inne rzeczy sie wykluczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.