Sorbnet Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Witam wszytkich. Kupiłem Primere 98 2.0 benzyna w automacie. Do auta są dwa klucze. Oba oryginalne. Jeden z nich był dorabiany i nie mogę nim odpalić silnika. Fachowiec od kodowania kluczy twierdzi, że klucz jest zaprogramowany poprawnie i nie wie co może być przyczyną. Pierwszy kluczyk działa normalnie. Może to jest jakiś problem w komunikacji auto - nowy kluczyk? Czy jest jakiś prosty sposób aby skomunikać kluczyk z autem skoro jest dobrze zaprogramowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 proponuję się zdecydować.. albo masz 2 oryginalne klucze albo jeden oryginalny, a drugi dorabiany, albo powiedz co było dorabiane? kolejna kwestia w tym dorabianym kluczyku oczywiście masz pestkę? powinna być pod tym czerwonym kwadracikiem, i jeszcze jedno.. jak zachowuje się dioda czerwona co jest pod szybą? przy działającym kluczyku będzie inaczej się zachowywać niż gdy będziesz próbował odpalić silnik tym niedziałającym kluczykiem. sprawdź to i napisz to może coś zaradzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorbnet Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Pisząc o oryginalnych kluczach miałem na myśli, że oba są nissanowskie. Oba mają czerwone pastylki. Dioda pod szybą: Zanim włożę klucz i przekręcę na ON wolno pulsuje. Po przekręceniu na ON (dobry i niedobry klucz) dioda gaśnie. Po wyjęciu dobrego klucza dioda znowu zaczyna pulsować. Po wyjęciu złego klucza dioda jest wciąż wygaszona i nie pulsuje. Jeśli powinienem zwrócić na coś więcej uwagi to proszę o informację. Dorabiany na pewno ma pastylkę bo odczytuje ją urządzenie u fachowca od programowania kluczy. Dodatkowo przy dobrym kluczu w pozycji ON kontrolka CHECK pali się ciągle a przy złym mryga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 wg mnie coś z tą dorabianą pestką jest nie tak.. bo jakby szwankował układ przy stacyjce lub komputer to i na drugim kluczyku miałbyś to samo. także zmień magika albo odpuść temat bo aby kosztów sobie narobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.