akara Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Koledzy mam taki oto problem w moim terrano rocznik 2002, otóż mam problem z wyciągnięciem kluczyka ze stacyjki. Stacyjka działa jak należy, ale po wyłączeniu zapłonu mam trudności z wyciągnięciem kluczyka ze stacyjki, muszę kombinować żeby go poprostu wyszarpać. Ktoś powie , ale ty akara jesteś wygodny i piszesz o takiej bzdurze, otóż nie, chodzi mi oto czy ktoś z Was miał taki przypadek i jak go rozwiązał? Wymiana stacyjki to ostateczność, bo w grę wchodzi albo używka, albo serwis na który mnie nie stać. Ja podejrzewam, że być może stacyjka zacina się w momencie, gdy ma zadziałać blokada kierownicy. Bardzo proszę o porady. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 może psiknij jakimś WD...pewnie jakiś syf się zebrał i blokuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akara Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Psikałem,bez efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 a może winny jest ten magiczny guzik "do niewypadania w terenie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akara Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 No i po problemie. Stacyjka wymieniona na używkę. Stara stacyjka zacinała się, bo się w niej wszystko wysypało tzn. sprężynka i bolczyk z tego powodu nie mogłem wyciągnąć kluczyka. Dzięki za rady. Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zacieła się stacyjka i nie mogę uruchomić auta, przekreća się tylko na pierwszy stopieńdalej nie idzie.tak jak by ten elektromagnes od pozycji P w automacię nie pozwalał na uruchomienie. Ktoś wie jaki prad trzeba podać na krótko żeby odbezpieczyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.