Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

POMOCY ! wyciek z reduktora przy łączeniu przedniego wału

Gość CYTREK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

jestem Tu poraz pierwszy, mimo że Navarę D40 mam już z rok.

Wiem że temat był już poruszany i z góry przepraszam, ale nie było wyjaśnione jak własnymi siłami wymienić uszczelniacz!

Czy bedzie ktoś tak miły i napisze krok po kroku jak, z tego co czytałem na postach nie jest to dużo roboty ale mimo to wolał bym przeczytać najpierw od Kogoś kto to już robił!

Z góry dziękuje i czekam z niecierpliwością, bo non stop od 2 dni znacze rejony Niemiec :(

A jeszcze jedno pytanie, jak dolać oleju do reduktora czy to jest możliwe we własnym zakresie czy trzeba udać się do mechanika i wymienić cały olej?

Dzięki wielkie

Łuki

Prościzna z wymianą a olej trzeba wymienić korek spustowy z tyłu na dole wlew z tyłu wyżej nad korkiem spustowym

Dzięi za odpowiedź w sprawie wymiany oleju, a czy możesz napisać jak wymienić uszczelniacz.

Rozumiem że muszę odkręcić przedni wał przy reduktorze a następnie .......?

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Kolego, ściągnij manualna i masz ładnie opisane. Często przyczyną uszkodzonego uszczelniacza jest zatkane odpowietrzenie redaktora.

Sprawa jest prosta ale wymaga kilku narzędzi i trochę ostrożności. Nowy simmering można łatwo uszkodzić przy montażu wewnątrz wielowypustu. Napisz do mnie na PW. Mam manuala do Pathfindera ale skrzynia rozdzielcza powinna być taka sama.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...