Gość lis187 Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Witam, Ile wchodzi gram czynnika chłodzącego do klimy do nissana micry k12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 00.450 kg czynnika i olej 0025ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lis187 Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Dzięki za odpowiedź. Generalnie sprawa wygląda tak że mam okazje kupić pełne nabicie i ozonowanie do micry za 100zł ale nie wiem czy moja klima w ogóle działa.Nie słyszę żadnego włączania się pompy i sprężarki (czy co to tam się powinno włączyć). Nie wiem czy jest to wina tego, żeklima jest nienabita czy poprostu zepsuta. A jak się okaże że zepsuta to stracę te 100zł a klime trzeba będzie naprawić a potem znowu nabić.Jest jakaś opcja sprawdzenia tego? A może ktoś wie czy to możliwe że sprężarka nie uruchamia się bez nabicia klimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Jeśli czynnika jest o wiele za mało,to sprężarka się nie uruchomi.W każdym serwisie klimy sprawdzą ci szczelność układu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/75539-klimatyzacja-w-k12/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lato8 Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Moze tez byc tak, ze klima bedzie szczelna a sprezarka sie nie zalaczy bo problem bedzie elektryczny, takze nabij za ta stowke bo to dobra cena i zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.