Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Za wysoki poziom oleju?

currahee

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieniałem ostatnio, jak co roku olej i filtry. Jednak tym razem robiłem to już poza ASO. Niby wszystko jest ok ale jak sprawdziłem poziom oleju na bagnecie jest aż do poziomu H (tam gdzie kończy się skala). Komputer przy odpalaniu pokazuje, że poziom jest ok. Zostawić to tak jak jest czy jechać skorygować?  Jeśli to istotne mój Note ma silnik 1,6 HR16DE :). Kupiłem 5l oleju a bańce zostało ~300ml.   

Curahee,jeżeli mieścisz się w skali to po co chcesz to zmieniać?Gdyby było za dużo,powyżej skali to mógłbyś to skorygować,a tak,zostawiłbym to.

Przy tegorocznej wymianie oleju w warsztacie w skali mi do połowy skali mną b bagnecie i przy włączeniu stacyjki komputer pokazywał "oil lo". Napis "oil good" pojawił się po dolaniu oleju do górnego poziomu. (H). Więc jak napisal Jacko, wszystko w porządku i nie mną się czym martwić.

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Ok dzięki trochę mnie uspokoiliście :) Czasem może przesadzam ale chcę mieć pewność, że wszystko jest tak jak należy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...