xbeer Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Kupiłem ostatnio żonie Micre używaną z 2006 roku. Niestety juz na starcie nie dziala w stacyjce blokada kierownicy. Przy wyjmowaniu kluczyka poprostu nie slychac tego charakterystycznego klinikniecia po ktorym mozna przekrecic kierownice i ona sie zablokuje. Niema czegos takiego tak wiec domyslam sie ze to przez problem w stacyjce nie blokuje sie kierownica. Czy mogę to jakos sam naprawic czy jest to wiekszy problem przy ktorym musze wynienic cala stacyjke i nie oplaca sie tym zajmowac aktualnie bo przeciez nie jest to nie wiadomo jaki problem a nissana micre chyba nie kradną zbyt czesto? z gory dziekuje z pomoc i informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Ogólnie, wszelkie uszkodzenia stacyjki, mogą się skończyć źle. Znane są przypadki, że przez uszkodzoną stacyjkę, kierownica zablokowała się w czasie jazdy i doszło do wypadku. Ja bym rozebrał plastiki od kolumny kierownicy, wymontował stacyjkę (może się okazać że trzeba rozwiercić śruby) i wtedy to sprawdzić. Jeśli mechanizm blokady kierownicy się rozsypał, usunąłbym wszystkie jego elementy i założył tą samą stacyjkę. Blokada kierownicy nie jest jakąś Bóg wie jaką metodą na zabezpieczenie samochodu przed kradzieżą, jak to powyżej argumentujesz. Wolałbym nie mieć w ogóle blokady kierownicy, niż mieć taką co nie działa, bo jak pisałem wcześniej - może jej coś odbić podczas jazdy i nieszczęście gotowe. Na złodzieja, polecam prosty układ, zbudowany na trzech przekaźnikach po 3 PLN za sztukę i ukrytym przełączniku gdzieś w kabinie pojazdu. Odcinasz pompę paliwa i po zawodach. Najskuteczniejsze są zawsze najprostsze zabezpieczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbeer Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 o kurcze to faktycznie niezla lipa, muszę to ogarnąć - ja pewnie sam sie do tego nie zabiore bo jeszcze cos rozwale ale moze wiesz gdzie mozna to naprawic w warszaiwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.