Gość Jacenty Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Panowie może ktoś już to przechodził gdy jest ciepło i sucho ,drążek trzeszczy, byłem w ASO ,zmienili gałkę na nową a hałas jak był tak jest .Proszę o radę. Pozdrawiam Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pron! Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Jak to trzeszczy? Mówisz o takim zgrzytnięciu przy zmienie biegów jak by guma o gumę tarła? To normalne...chyba i trzeba się nieźle wsłuchać żeby coś usłyszeć, czyli szukanie dziury w całym A wogóle o jaką Almerę Ci chodzi? N16 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adas74 Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 2003 to chyba o N16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacenty Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Tak Tak N16, to nie guma cos jak trzeszczenie. Słychac to jak diabli , pomaga trzymanie gałki zmiany biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 to sie pojawia jak jedziesz czy zmieniasz biegi?podaj wiecej szczegoolow jak mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacenty Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Hałasy są tylko w czasie jazdy i gdy jest ciepło i sucho. Poważnie walcze już z tym od paru miesięcy. Gdy pada deszczyk lub jest kilkanaście stopni luzik cisza . Gdy jechałem na wakacje w tym roku a na dworze było ponad 30C , właściwie hałas od "gałki" był głosniejszy od szumu ( jechałem wtedu tak ok. 140 km/h Pozdrawiam. Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 U mnie w primerze też trzeszczy i jest to związane najprawdopodobniej z poduszkami skrzyni lub silnika, do primery poduszka silnika kosztuje cos okolo 500zł więc ja jej nie wymienialem narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Moe ktoras uszczelka laczaca drazek ten do trzymasz w rece z tym co wychodzi od skrzyni.Jesli popada deszt, to tam pod samochodem woda pochlapie i dlatego przestaje trzeszczec. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Czy trzeszczy tylko na 1, 3 i 5 biegu :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel99 Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 u mnie też trzeszczy...i trzymanie ręką pomaga:) chyba mam to od dawna ale dopiero ostatnio to wykryłem (jak po udanej interwencji ASO Płońsk przestały trzeszczeć niemiłosiernie piszczące fotele ). Nie wiem czy to cos niebezpiecznego dla skrzyni biegów, ale jeżdżę z tym. U mnie najbardziej trzeszczy przy dużych prędkościach no..tak powyżej 100-120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacenty Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Dokładnie hałas jest na 1,3,5 i faktycznie przy prędkościach 80-150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacenty Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 A zapomniałem ASO wymieniło mi też "krzyżak", ale to nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Miałem to samo. Udało mi się to naprawić w ASO w ramach gwarancji. I tak do wymiany poszło: - przegub dzwigni zmiany biegów - osłona dolna gniazda dzwigni zmiany biegów - nakładka gniazda dzwigni zmiany biegów. Koszt na protokole naprawy gwarancyjnej to 250,08 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pron! Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 2003 to chyba o N16 Hopla...nie doczytałem że to 2003 Więc jak tak czytam o tym hałasowaniu drążka, to stwierdzam, że u mnie inaczej skrzypi, tylko w czasie ruchu drążka, jakby linki były nienasmarowane. Ale też tylko w czasie upałów. nie przeszkadza to kompletnie jak wyżej pisałem. Ale żeby w czasie jazdy cały czas...to dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi