Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nawigacja QQ to ordynarne oszustwo "firmy" Nissan

Gość Andrzej53

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Andrzej53

Zdecydowanie podtrzymuje to co w tytule  OSZUSTWO , a dowód prosze bardzo.

Na stronie Nissana znajdziecie w opisie Nissan Conect takie stwierdzenie :

" Chcesz dotrzeć tam szybko ? Wystarczy, że wpiszesz dowolny docelowy adres w Europie, wybierzesz go za pomocą ekranu dotykowego, a potem pozwolisz by wyraźna kolorowa trójwymiarowa mapa pokazała Ci drogę"

To jest własnie to oszustwo.

1. Brak wszystkich krajów Europy

2. Brak całej masy adresów

Wystarczy ?

Do tego QQ nowy kupiony w połowie 2012 ma mapy z 2010. Aktualizacja tj. możliwość zakupu karty z "aktualizacją" co ok. 1,5 roku i do tego ta aktualizacja ma mapy co najmiej rok do tyłu i cema ok. 1 tys. zł.

Interwencje w Nissan Poland nic nie daja. Oni maja wszystko gdzieś i są jedynie przekaźnikiem do Nissana na Węgrzech, a oni mają juz wszystko równo w d....!

Tak więc to zwykłe oszustwo, nie inaczej

Gość Czeslaw4

Zgadzam się z Tobą w zupełności. Mam w swoim Note Nissan Connect z 2011 r i uważam tak samo jak Ty, że to wielkie oszustwo. To badziewie jest bezużyteczne. Dlatego w dalszym ciągu używam AutoMapy na którą mam aktualną licencję i z nią dojadę wszędzie z dokładnością kilku metrów do wybranego adresu.

Mam zamiar wymienić NC na takie urządzenie poniżej

http://www.gms.pl/pl/_sp/64/nissan_x-trial_juke_qashqai_-_gms_7738_excellence/

Tu będę mógł korzystać z Automapy.

Gość Andrzej53

Też myślałem o tym, ale jest jeden problem - żadna o której wiem nie obsługuje czterech kamer. Można to wprawdzie olać, ale ten QQ to mojej żony i navi uzywa dość rzadko. Ja w swoim mam ALPINE  / 710 /

a to już zupełnie inna bajka inna jakość i aktualizacje bezpośrednio ze strony Naviextras i oczywiście ceny nie są takim złodziejstwem jak u Nissana.

Zastanawiam się ciągle by to ich oszustwo upublicznić w jakiejś prasie motoryzacyjnej albo np. TVN Turbo, ale stale brak czasu.

Gość Czeslaw4

Zastanawiam się ciągle by to ich oszustwo upublicznić w jakiejś prasie motoryzacyjnej albo np. TVN Turbo, ale stale brak czasu.

Myślę, że nie tylko ja byłbym Ci wdzięczny za nagłośnienie oszustwa NQ. Ja o tym piszę gdzie się tylko da.

To urządzenie które Ci podałem, mnie będzie odpowiadało, bo nie korzystam wogóle z kamer cofania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...