Gość Leśny Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Witam czy ktoś wie jak można sprawdzić czujnik jak w tytule. Nissania Almera n15 1,4 16v.Dziękuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 strona główna dział zrób to sam ,.. wpinasz się pod przepłyke miernikiem i masę na aku i sprawdzasz napięcia znajdziesz też tam diagnostykę na kabelek ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leśny Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Dziękuje będę szukał.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 szukaj do przepływki będą zasilanie 12v masa ....i sygnał wyjściowy .. od 1.2 -1.7 V(To jest przykład ) na 2000 rpm jakś wartość i liniowo ma wzrastać ze wzrostem obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leśny Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Dziękuje za odpowiedz.Właśnie zrobiłem pomiar wyszło 1.62 i po dodaniu gazu wzrasta do 2.3 ale jak zaczyna przerywać to gwałtownie spada do ok 0.9V.Czy może coś nie stykać w wtyczce bo podczas mierzenia jak manipulowałem przy wtyczce to gasł. Dziękuje za odpowiedz.Właśnie zrobiłem pomiar wyszło 1.62 i po dodaniu gazu wzrasta do 2.3 ale jak zaczyna przerywać to gwałtownie spada do ok 0.9V.Czy może coś nie stykać w wtyczce bo podczas mierzenia jak manipulowałem przy wtyczce to gasł. A jak myślicie czy mogę mieć zapchany katalizator bo jak go przegazuje to dzwoni mi w katalizatorze pod autem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucharski Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 A jak myślicie czy mogę mieć zapchany katalizator bo jak go przegazuje to dzwoni mi w katalizatorze pod autem. Podłączam się do pytania, mnie również na benzynie choć lekko ..ale na gazie strzela przy z schodzeniu z obrotów i chodzi jak rasowe WRC! heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 jakie filtry powietrza przepływka w Ga nie wiem dokładnie jakie ma mieć wartości ale myślę żę mają liniowo wzrastać !!! Sucharski wymień filtr --nie masz przypadkiem stożka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucharski Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Niee nie szefie, nigdy stożka! Nie wiem na ile to poprawia osiągi auta i czy wogole to i tak nigdy go nie założe.. Choć takiego juz kupiłem a właściciel na dobra sprawe nie wiedział dlaczemu to my sądziliśmy z kumplem, że to najzwyczajniej przepalony tłumik.. Ale jak do tej pory zagadka pozostaje niewyjaśniona:P Nagram wam kiedyś filmik, bo obcina dobra z tego wydechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leśny Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Witam problem rozwiązany w moim przypadku był to lużny przewód od pina w czujniku.Wszyscy piszą że czujnik jest nie rozbieralny.A to nie jest prawda. Czujnik rozebrałem ostrożnie podważając nożem,jest on wklejony na biały sylikon(trzeba to robić powoli i delikatnie).Otwieramy ostrożnie przechylając na stronę wtyczki.Ja wyciąłem te delikatne połączenie między płytką a pinami.Wszystko jest zalane taką lepką galaretą którą trzeba usunąć do lutowania.Zrobiłem wszystkie nowe(trzy piny) lutowanie lutownicą stacjonarną-było ciężko bo trzeba było lutować wysoką tęperaturą .Po zamontowaniu czujnika z kasowanie błędu 12, Almera się odrodziła koniec z szarpaniem.Po powrocie zrobiłem diagnozę 55 zero błędów.Kilka stówek zostało w kieszeni.Zapomniałem zrobić zdjęć .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.