driver_kaskader Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Nie mam niestety systemu Brembo czy warto kupić klocki ceramiczne do zwykłych zacisków na przód ? W planach mam założeni brembo ale narazie tylko na przód. 1. można założyć tylko przednie tarcze i zaciski brembo zostawiając zwykły tył ? 2. Trzeba zmieniać pompe hamulcową na inną ??? 3. Co potrzebuje do montazu zacisków i tarcz brembo ? jakieś adaptery potrzeba ? 4. Czy ESP nie będzie świrowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 zwykly klocek tylko rozni sie powierzchnia cierną wiec nic nie trzeba przerabiac...co do wlasciwosci czy to cos pomaga to trzeba poczytac brembo pasuje P&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 nie chodziło mi o przerabianie pod klocki ceramiczne tylko czy opłaca sie do zwykłych hamulców zastosować klocki ceramiczne. O przeróbki pytałem tylko pod system Brembo czy nie bedzie wariował ESP czy nie musze zmieniać pompy hamulcowej na taka jak jest w autach z Brembo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Nie będzie nic ci wariowało wsadzasz Brembo i działają normalnie, pasują bez żadnej rzeźby no może poza podcięciem osłony tylnej tarcz albo jej wymianą... Co do ceramicznych klocków to nie miałej jeszcze doczynienia i się nie wypowiem... Edytowane 15 Lipca 2013 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 wczoraj jak kupowałem czesci do nissana to powiedział mi sprzedawca ze tylko nie bedą pyliły a ja i tak mam czarne felgi. Skuteczność ta sama co zwykłe. Na szybko jak ściągnąć tarcze z tyłu bo odkręciłem własnie piaste zacisk z jarzmem i dalej nic nie chce zjejść. Bije młotkiem i nic. Jes jeszcze gdzieś ukryta śruba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Trzeba mocniej bić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_nowy Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Czyli można założyć klocki ceramiczne pod zaciski Brembo ?Bardzo mnie to zainteresowało- mam białe fele i właściwie codziennie trzeba to myć by jakoś wyglądało Jak ktoś coś wie - podrzucie ! jakieś info ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 hej, napewno możesz założyć bo te klocki tylko wpływają na to ze nie chwyta sie pył na felgach. Jak tylko znajdziesz takie klocki to zakładaj pokaz te swoje fele bo tez chce kupić białe felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_nowy Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Widze pełne zrozumienie tematu przez kolegei wyczerpującą odpowiedż. Dzięki wielkie !!!P.S.Proponuje założyć temat : jak wyglądają białe felgi - pewnie kolega uzyska taką odpowiedz na moje pytanie jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 tak wygladaja felgi a tak kolor biały: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Chyba nie ogarniam. Napisałem że możesz założyć klocki ceramiczne jak tylko takie znajdziesz na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi