Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

350z haczy 2-ka i 3-ka

Gość SERAFIN1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Widze manual jednak jestes w stanie dokladnie okreslic strone i rozdział ? bedzie mi o wiele łatwiej, no i co robil? demontowal skrzynie ? rozkrecal ją czy działał na zamontowanej skrzyni ?

fakt, duzo tu konkretów, mozesz sie dowiedziec tylko co dokladnie robił
? czy cos regulowac, wymienial, i czy przede wszystkim działał na skrzyni czy w skrzyni a moze drazku lewarka?

widze manula, pokazana jest wymiana drazka, wymiana synchra chyba i takie rzec zy, nie znamn dobrze technicznego angielskiego dlatego chcialbym wklasnie sie dowiedziec co dokladnie zrobil mechanik i czy rozbieral skrzynie przede wszystkim.

• 4 miesiące temu...

Co robiłeś? ja się nauczyłem już, dwójke wbijam chwile po wrzuceniu jedynki, idealnie wskakuje jak są niskie obroty tak do (1.300 rpm) jak wyżej to albo przyhaczy, albo wejdzie - zasady nie ma, chyba że się zapomnę i na tej jedynce przeciągnę do tych 3.500rpm to wtedy wrzucam dwójkę w między czasie wrzucając na luz, czyli 1,luz,2. Czasami zgrzytnie również z redukcji 6 na 5 bieg.

W skrzyniach 05' podobno synchra już był robione z innego materiału który ciężko zajechać. A koszt z tego co widziałem nowych się mija z celem.

No wlasnie synchronizatorow jeszcze nie robilem. Zastanawiam sie jak to zrobic i gdzie. Nie wiem czy kupic jakas uzywana z Allegro lub Ebay i wyslac do IRLANDII, zalozyc a moja dac do regeneracji czy nie kupowac drugiej i tylko moja zregenerowac i modlic sie,ze "fachowcy" tutaj mi jej nie sp***rza... Jak myslicie? Ma ktos doswiadczenie czego unikac lub kogo przy regeneracji skrzyni? Gdzie zrobia mi to najlepiej i dadza gwarancje? Dziekuje za odpowiedzi , pozdrawiam

Dodam , ze moj rocznik to 2004

Edytowane przez SERAFIN1