Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zaślepki ramy, progów, podwozia

slawix
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów,

Jak w temacie. Akurat jestem w trakcie konserwacji swojego sprzętu i poszukuję (np. gumowych ??) zaślepek otworów  w ramie, podwoziu oraz wewnętrznej części progów. Wielkość otworu do zaślepienia fi 27 mm.

Czy ktoś może wie gdzie coś takiego można dostać ?? Niby banalna sprawa ale problematyczna. Pytałem już w hurtowni elektrycznej - ale tam tylko dławiki mi oferowali- więc nie to. Nie chciałbym zamykać na głucho ponieważ od czasu do czasu trzeba by przekonserwować profile od środka.

Ktoś ma jakieś pomysły ?

Pozdrawiam

W castoramie, obi coś takiego powinieneś znaleźć :)

Wiesz, też początkowo miałem taką myśl. Byłem w marketach budowlanych w swojej okolicy.....i niestety.....Może faktycznie obi coś więcej prezentuje ???

Ja do siebie kupiłem właśnie w obi. Nie pamiętam średnicy ale chyba były mniejsze niż 30mm, oprócz tych co ja kupiłem były jeszcze inne rozmiary.

też gdzieś je widziałem...tylko, że chyba białe czy szare były

też gdzieś je widziałem...tylko, że chyba białe czy szare były

:thumbsup:  Kolego, mogą być nawet różowe... :rofl: Abyś tylko sobie przypomniał gdzie widziałeś (OBI ?)  i masz moja wdzięczność po grób. :)

jest firma taka jak romix company mają mnóstwo róznych gumek i zatrzasków, dystrybutorów w całym kraju, tam poszukaj

• Upvote 1

eeee ale co do zasady to te otwory są potrzebne... zaślepka włożona w otwory ramy uszczelni ją w stopniu "radzieckiego zegarka"

czyli wodę wpuści ale nie wypuści...

eeee ale co do zasady to te otwory są potrzebne... zaślepka włożona w otwory ramy uszczelni ją w stopniu "radzieckiego zegarka"

czyli wodę wpuści ale nie wypuści...

Tak, masz rację ale tylko częściowo. Chodzi o to aby zaślepić otwory ramy, które są od strony kół jezdnych, ponieważ one walą do środka ramy piach utrzymujący wilgoć i dopuszczający jednocześnie świetnie powietrze. Dalej nie muszę chyba tłumaczyć. O ile w lecie można to przeboleć to w zimie taka mieszanka + sól......i schodzimy do poziomu gołej ramy..... :)

Pozdrawiam

jest firma taka jak romix company mają mnóstwo róznych gumek i zatrzasków, dystrybutorów w całym kraju, tam poszukaj

hugh_h  dzięki, że odezwałeś się w tym temacie oraz za podpowiedź.

to może jeszcze dodam ... najbliższy wymiar to fi28mm - wyszukaj na stronie romixa lub allegro symbol c60499, może będzie pasować.

jesli chodzi o ramę to stosuje karczera do czyszczenia kanalizacji

• Upvote 2

to może jeszcze dodam ... najbliższy wymiar to fi28mm - wyszukaj na stronie romixa lub allegro symbol c60499, może będzie pasować.

Tak masz 100% racji. Mam to ogarnięte. Końcówkę kupuje się w Lidlu - jak ktoś potrzebuje to są w tym tygodniu - koszt 99 zł. Super sprawa dł przewodu chyba ze 14 m. Rewelacja do czyszczenia ramy i nie tylko.

No i znowu masz rację !!! Te go właśnie mi trzeba !!!! Zobacz a przed chwilą rozmawiałem telefonicznie z ich handlowcem to k....tafon mi zeznał, że nic takiego nie mają i nic z gumy nie robią !

A tu w opisie jest napisane ja wół.......

Zobacz a przed chwilą rozmawiałem telefonicznie z ich handlowcem to k....tafon mi zeznał, że nic takiego nie mają i nic z gumy nie robią !

A tu w opisie jest napisane ja wół.......

... świat jest pełen ludzi którzy są w złym miejscu albo na nieodpowiednim stanowisku

... świat jest pełen ludzi którzy są w złym miejscu albo na nieodpowiednim stanowisku

hahahahaha.......Może się chłopak jeszcze w życiu ogarnie..

Informuję, że "zaślepki" gumowe w języku handlowym występują jako "przelotki". Temat zdrążyłem i nallepiej cenowo wychodzi na Allegro z f-my ReCar z Nowego Tomyśla.

Wątek chyba do zamknięcia ?

Hugh_h dziękuję za poświęcony czas - powodzenia

• Upvote 1

tam też kupowałem przelotki do wiązki elektrycznej na lightbara typy baja który właśnie powstaje :)

nazewnictwo to inna sprawa ... przelotka = przepust a zaślepka to teoretycznie co innego :)

Edytowane przez hugh_h

Czyli jak koledzy chcą znaleźć na aaledrogoo to wpisujcie hasło przelotka. Faktycznie, wtedy można przebierać.....