Gość Maniekvip Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Witam posiadam Primerę z 2001 roku z silnikiem benzynowym 1.8.Dzisiaj przy przypadkowym prze gazowaniu na postoju usłyszałem klekot z okolic maski który jest tylko przy puszczonym sprzęgle jak wcisnę sprzęgło wszystko jest ok. Klekot słychać tylko gdy silnik startuje z wolnych obrotów przy mocnym wciśnięciu pedału gazu trwa chwilkę 800-1500 obr/min. przy delikatnym wciśnięciu jest ok Co to może być? Czy to coś poważnego? Z góry dzięki pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 masz zawory do regulacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniekvip Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 (edytowane) masz zawory do regulacji! Zawory by grały zawsze a u mnie przy wciśniętym sprzęgle problemu nie ma więc raczej odpada problem z zaworami. Po za tym to nie pod głowicą klekocze tylko bardziej w prawo gdzieś między głowicą a akumulatorem. A to nissan nie ma hydraulicznej regulacji luzów ? Ma ktoś może jakieś pomysły? Edytowane 21 Lipca 2013 przez Maniekvip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito8282 Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Kolego skrzynia do do przeglądu jak zapalisz silnik z cały czas wcisniętym sprzęgłem jest ten dzwięk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniekvip Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Kolego skrzynia do do przeglądu jak zapalisz silnik z cały czas wcisniętym sprzęgłem jest ten dzwięk ? ehh nie jest całkiem inaczej, tak jak napisałem w pierwszym poście klekocze tylko na puszczonym sprzęgle w momencie dodania dużej ilości gazu w gdy silnik startuje z wolnych obrotów to zaklekocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel20 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 U mnie jest podobny problem jak u kolegi wyżej, klekot z okolic skrzyni tylko że cały czas na każdym poziomie obrotów a przy wciśniętym sprzęgle jest cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito8282 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Paweł20 Poprzednio trochę źle napisałem tarcza sprzęgłowa docisk i łożysko oporowe do przeglądu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel20 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Maniekvip nie chce Cię martwic ale u mnie padła skrzynia a z tego co widzę masz podobne objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito8282 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Maniekvip nie chce Cię martwic ale u mnie padła skrzynia a z tego co widzę masz podobne objawy. Ale już wiesz że skrzynia ? czy po prostu wyleciały sprężynki z tarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel20 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Tak 100% skrzynia, przynajmniej tak stwierdził znajomy mechanik po wyciągnięciu jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi