Gość Rogal3655 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam, borykam się z tym problemem juz od dobrego miesiaca i nikt nie potrafi mi pomóc w doborze opon do mojego śmietnika ( Terrano II 95r. 2,7 w longu) Jako bardziej doświadczeni poradzie czy jest sens wkładać simexy, czy terrano to jakos zniesie ? czy co wyjazd bede musiał wymieniać przeguby ? I jaki rozmiar ? Teraz mam jakos nalewke podobną do goodricha mt jedynki rozmiar 265/70 r16 i mieści sie akurat. A jeżeli nie simex to co innego zaznacze ze samochód jest używany 90% teren 10% asfalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 simex to nie opona to styl życia jeśli mtek Ci nie wystarcza to weź simexa... 31 cali wejdzie na 100% nalewnkowe 32 pewnie też... sensowność rozwiązania... dyskusyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 31" cali simexowate nalewki jak najbardziej. Jedynie sprzęgiełka mogą choć nie muszą sie zerwać (jesli automaty bo manualne wytrzymają) no i do tego oczywiście lift budy i zawieszenia bo bez tego sie nie obejdzie, 31" nie pojedzie bez tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 pojedzie... 31 cali wchodzi bez problemowo bez liftu budy, warunkiem jest felga z et w granicach +30 - + 20, wtedy wejdzie spokojnie pod warunkiem lekkiego podkręcenia drążków. na feldze z niższych et trzeba już często przyciąć elementy zderzaka i chalapaczy z przodu warto też zauważyć że nalewka 31' najczęściej rozmiarowo wychodzi na "niecałe 30'" z rozmiarami nalewek jest generalnie loteria w 90% przypadków są mniejsze niż oznaczenie na gumie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miles125 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Jeździłem, nie nadają się do terrano i innych aut bez pełnej blokady chociaż tylniego mostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Jeździłem, nie nadają się do terrano i innych aut bez pełnej blokady chociaż tylniego mostu. Hehe.... dlaczego sie nienadają i co blokada ma z tym wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miles125 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Hehe.... dlaczego sie nienadają i co blokada ma z tym wspólnego Według mnie dużo, simexy są już w najjcięższy teren, jak już raz obróci koło to stoi, wgryza się w glebę aż miło. Blokada jeszcze coś pomoże aby wyjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 bo jeepowcy mówią że trzeba tak szybko kołem kręcić w miejscu żeby odrzucane do tyłu błoto zapewniało pęd auta... siłą odrzutu w sumie coś w tym jest... bo te amerykany potrafią rolnikiem tak szybko kręcić że po wodzie to to jedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbartx Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Faktycznie kopia sie szybko i nie wolno na nich mielic w miejscu ale nie ma co demonizowac, miedzy jakimkolwiek mt'kiem i simexem jest przepasc w trakcji No moze oprocz piasku ale to wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 na piasek to tylko ATek... poważnie mówie niskie ciśnienie i ATek... żadne MTeki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbartx Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Najlepsza to szosowka szeroka i lysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi