Gość cannibal83 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Od jakiegoś czasu, pali mi się ta pomarańczowa kontrolka od silnika. Nie wiem co to może być, bo żadnych zmian nie zauważyłem, samochód chodzi jak chodził. Spalanie też w normie, więc nie wiem co to może być? Konieczne będzie jechanie na komputer? Proszę podpowiedzcie co to może być. Almera 2001 1.8 114 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Można sprawdzić błędy na zworkę. Przeczytaj post 4 tego tematu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/83553-almera-n16-2002-po-fl-check-engine/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Ten sposób w tym rocznku nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cannibal83 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Odłączyłem ako na jeden dzień i kontrolka zgasła. Zobaczymy na jak długo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sigur Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Miałem tak z początku. innyych objawów brak. potem wyszedł padnięty komputer sterujący silniekiem ale odpalany był w ekstremalnych warunkach i mogło pójść zwarcie. Jedź do dobrego elektryka. Ja bym obstawiał ze wyjdzie słaba mieszanka. Potem wiązało sie to u mnie z wymianą przepływomierza. Auto zaczęło gasnąć po odpaleniu. Brak mocy i szarpanie. To może być początek tak jak mówie bo u mnie tez pojawiało sie check i gasł. po roku wyszło to co opisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.