Gość gadzio99 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam. Posiadam mikruska k11 94, i ostatnim czasy przy niskich obrotach i wyższych biegach ( większe obciążenie ) słychać jakieś dziwne tzw rzęcholenie , chrobotanie dziwno to nazwać. Na luzie wszystko oki na pustym biegu przy przygazowaniu też oki. Ma ktoś pomysł co to jest?? Przebieg 250tyś km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Rozrząd... albo... Są teorie, ja w nie wierzę akurat, że stulanie jest spowodowane zużytą pompą oleju. Znane są przypadki, że zaczęło komuś stukać, wymienił rozrząd kompletny, a stukało nadal. Po wymianie pompy oleju stukać przestawało. U mnie stuka na wolnych od zakupu, już 3 lata jeździ żona stukającym. Naprawa nie warta zachodu, koszt porządnego rozrządu w granicach 800-1200 PLN, a całe auto kosztuje 3000 PLN. Silniki używane są już od 300 PLN. Jak coś strzeli, zmieniam silnik. Nie jest to samochód wart inwestowania takiej kupy forsy w nowe części według mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gadzio99 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 To mówisz na stukającym już 3 latka żyje też tak myślę. jak będzie źle to zakupię jakiś średni rozrząd aby wartości auta nie przewyższyć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Żyje pewnie dłużej, bo stukającego kupiłem. Almera mojego mechanika (jego małżonki) też stuka na wolnych. On, jako mechanik, mówi że tego się nawet nie dotyka. Spotkałem się z taką opinią, że oryginalny rozrząd może stukać nawet i 100ooo km. Moja żona tyle tym autem nigdy w życiu nie przejedzie. Sprawdź może ciśnienie oleju... może okazać się, że tylko pompę należy wymienić. Moja Micra po nocy np. klepie nawet i 5 sekund zaworami, tak jakby pompa nie dawała odpowiedniego ciśnienia przez chwilę po odpaleniu. Więc też obstawiam, że mogłaby to być winna pompa oleju. Ale przy przebiegach jakie robi moja żona - nie tykam tam nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.