Dombek100 Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Witam, mam drobny problem z moja Primera, a mianowicie przy wyzszych temperaturach otoczenia (od ok. 25 st C) z zawieszenia na nierównosciach zaczynaja dochodzic nieprzyjemne stuki. Podejrzewam wachacz gorny - jednak dodam ze oba (lewa i prawa strona) byly wymienione na lemfördera jakies 20 tkm. Wydaje mi sie ze to troche malo na to zeby sie zuzyly. Czy ktos ma podobny problem u siebie? Czy mozna to rozwiazac w sposob inny niz kolejna wymiana - np. Smarowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damgulin Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Witam, mam drobny problem z moja Primera, a mianowicie przy wyzszych temperaturach otoczenia (od ok. 25 st C) z zawieszenia na nierównosciach zaczynaja dochodzic nieprzyjemne stuki. Podejrzewam wachacz gorny - jednak dodam ze oba (lewa i prawa strona) byly wymienione na lemfördera jakies 20 tkm. Wydaje mi sie ze to troche malo na to zeby sie zuzyly. Czy ktos ma podobny problem u siebie? Czy mozna to rozwiazac w sposob inny niz kolejna wymiana - np. Smarowanie? Smarowanie nie wyeliminuje stuków, do sprawdzenia jeszcze łożyska zwrotnicy są które też wydają nieprzyjemne stuki, stukać również może końcówka drązka (u mnie tak stukała ostatnio i po wymianie cisza), łączniki stabilizatorów, trzeba jechac do mechanika i niech sprawdza po co w ciemno kupować i wymieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.