zbigi Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Ja kupowałem w Warce i narazie jestem zadowolony,rdzeń jest wspawany silniejszy i daja dwa lata pisemnej gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekS Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 W Warce u Bojdzińskiego czy u Konarskiego? Bo ich jest tam dwóch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigi Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 U Bojdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekS Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Denerwuje mnie natomiast nieduży wyciek oleju na intercoolerze, na łączeniu z lewej strony (jak stoimy przodem do komory silnika) nad bagnetem. Mam właśnie w tej sprawie pytanie: - czy kupić intercooler z nowym ponoć wzmocnionym rdzeniem po regeneracji? - czy szukać nieregenerowanej używki? Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam U mnie silnik był tak zażygany olejem, że z godzinę środkami od tego go myłem. Telefonicznie dogadałem się z człowiekiem z Warki i podjechałem w Warszawie odebrać . Sam wymieniłem a stary oddałem. No ten nowy to taki pancerny. Fachowiec od chłodnic od którego odbierałem mówił ,że środek jest od ciężarowych samochodów i prędzej silnik się rozleci niż... Jeżdżę dwa tygodnie i sucho i się błyszczy ... Spawany a nie zaginany. Klejenie i spawanie nic nie daje-wymieniać trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekS Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) Też od Bojdy? Bo ja myślę o Valdim z Tarczyna. Edytowane 19 Września 2017 przez JacekS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Klejenie i spawanie nic nie daje-wymieniać trzeba. Zarówno klejenie ,zagniatanie a juz szczególnie spawanie -jesli jest wykonane prawidłowo w pełni jest skuteczne. Tylko teraz prawdziwych fachowców jest nie wielu z tąd własnie potem sa jak w/w opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Tak ale znajdę nieszczelnoiść tam a jak już to się dostać do dziury i naprawić ... Fachowiec weźmie najmniej 150 zł. i gwarancji nie masz żadnej ,że będzie OK! A tu nówka sztuka z 2-letnią gwarancją ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Znalezienie nieszczelności w chłodnicy nie jest żadnym problemem. Koledze w trakcie jazdy w lesie patyk przebił z przodu aluminiowa chlodnicę wody. W zakladzie specjalizujacym sie naprawą wszelakich chłodnic pospawano chłodnice. Usługa ta kosztowała 50 zł. Edytowane 26 Września 2017 przez piotrek3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Ori icki w T30 są nieszczelne wnet po zakupie. Lepiej wspawać rdzeń i spokój na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Na każdym forum piszą ,że klejenie i spawanie nic w tym wypadku nie daje niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Na każdym forum piszą ,że klejenie i spawanie nic w tym wypadku nie daje niestety. Bzdura. Jak dobrze pamietam w T30 intercooler jest aluminiowy .Dla dobrego spawacza to przysłowiowa bułka z masłem aby trzymało "dzieci po dzieciach". Pewnie ,że mozna kupic nowy Intercooler czy wymienic rdzeń(kto komu zabroni?) ale z cała pewnością mozna naprawe wykonac po znacznie niższych kosztach i skutecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Bzdura? Powiedz to tym co spawali icka kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 U tego zamawiałem. W Warszawie odebrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi