dawid5995 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Witam!Micra po planowaniu głowicy i wymianie UPG wciąga płyn nadal tylko mniej. Ponadto czasem jak jest zimna pali się i niebieska i czerwona kontrolka temperatury a czasem tylko niebieska. Czas nagrzania auta chyba taki sam . Dziś zauważyłem że po odpaleniu paliła się tylko niebieska (zimny silnik) a po jakiś 5 sekundach paliły się już obie. Co w micrach K12 1.5 dCi oznaczają palące się obie kontrolki temperatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wwa Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 OD michal801 Napisano 18 maj 2009, 22:37 Niebieska kontrolka płynu chłodzącego świeci się poniżej 55*C, gaśnie powyżej tej tamperatury natomiast czerwona zapala sie przy 114*C i świeci dopuki temp nie spadnie poniżej tej wartości.Te kontrolki mają zastąpić wskaźnik płynu chłodzącego - normalna temperatura silnika jest jak sie nie świeci żadna kontrolka od płynu ( ani niebieska ani czerwona).Chodzi o taką kontrolke ?i opis w orginale z manualaA jest tak ze nie wszystki micry maja niebieska kontrolke pynu Coś takiego znalazłem termostat wymieniłeś?? może czujnik padł lub jest jakieś zwarcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid5995 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Też ten wpis znalazłem wcześniej ale nic mi on nie daje do tematu, wiem że osobno niebieska zimny, czerwona zagotowany ale co oznaczają palące się razem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Sprwdź czujnik temperatury silnika i masę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.