regwit Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Witam. Bakieś bydlę - troglodyta poprzecinał mi waszystkie 4 opony Cooper Discaverer ATR. Prawie nówki (miały 1,5 roku i 4 tys nalatane). Musze kupić nowe. Tylko co ? To samo, a może jest alternatywa: Yokohama Geolandar AT-S G012 albo Matador Izzarda MP71. Albo co inszego...Rozmiar 235/75/R15. Auto: Nissan Terrano II. Wolałbym całoroczne, które nieźle dają rade na …śniegu. Do tego bardzo lekki teren i sporo asfaltu. Przyznam, że Te Coopery dawały radę...ale może przy okazji... warto spróbowac innej opony. pozdrawiam Witek ps W zwiazku z nieplanowanym wydatkiem budżet mam ograniczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToleDo Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Mam te Matadory ... na zimę są do du .... Ślizgają się na śniegu lekko ubitym. Na błocie pośniegowym nie jest dobrze Nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regwit Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 ToleDo, dzieki, czyli Matadory skreslam, jak narazie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Witam, Mam kolego od września Yokohama Geolandar AT-S G012 w błotku sobie radzą nieźle może niema rewelacji ale na razie się nie zagrzebałem leki terenik (wędkarz) Jeżeli chodzi o zimę to w śniegu sobie radżą rewelacyjnie, ubity śnieg i lód trzeba uważać. Dosyć ciche i przyjemne w mieście. Jedyną wadą na 4 szt. było wyważenie jednej w okolicach 220gram. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 gudricz long trial? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regwit Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 A jeszcze mi taki pomysł przyszedl do glowy: http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Kumho&tireModel=Road+Venture+AT+KL78 Może znacie... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 najpierw to znajdź tego "życzliwego z kosą"... może k...a ekolog jakiś albo inny dewiant, też mam nowe kapcie i nie umiem przewidzieć co bym takiemu zrobił w afekcie ; a wracając do tematu to mam BFG AT ale o nich już tyle było pisane że nic nowego do dyskusji nie wniosę, jeżdżę 95% po czarnym i jak dla mnie są w sam raz, gdzie nie mam pewności to nie wjeżdżam po prostu i tyle, zimy jeszcze na nich nie przejeździłem ale guma jest dosyć miękka więc nie powinno być źle, zresztą trochę adrenaliny przy lataniu bokiem nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielZ Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Mam i polecam starszą wersję Yokohama Geolandar A/T trochę inny bieżnik niż Yokohama Geolandar AT-S . Sprawdzone jako cało roczne - w głębokim śniegu dają sobie świetnie radę tak samo w błocie pośniegowym , a na lodzie to wiadomo żadna opona nie da rady chyba że z kolcami. Przejazd przez nawet spore kałuże nie stanowi problemu, dużo mniejsze ryzyko wystąpienia aquaplaningu niż w przypadku opon BFG AT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.