Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P12 1,9 DCI gaśnie nie wiem co robić

Gość Rafalito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc mam P12 1,9 DCI 120 KM i od jakiegoś czasu auto podczas normalnej jazdy gaśnie, po czym odpala i znowu jedzie byłem u gościa który podłączył komputer i wyskoczyly błedy :

1. obwód wtryskiwacza cylinder 2

2. obwód wtryskiwacza cylinder 4

3. moduł świec żarowych 

po wyswietleniu błędów sprawdził przewody, które idą do cylindrów i okazało się że są przetarte więc je zaizolował i trzy tygodnie jeździłem bez problemu, niestety auto znowu gasnie tyle, że teraz co 10 metrów , byłem  dzisiaj u gościa co wcześniej pomógł, ale rozłożył ręce podłączył komputer i wywaliło moduł PCM,ECM wysyła mnie do nissana.

Może ktoś z was miał taki problem i go rozwiązał liczę na pomoc. Interesują mnie koszty ewentualnej naprawy i czy można problem rozwiązać bez ASO Nissana.

Dziękuje

Pozdrawiam

Kiedyś naprawiałem taki przypadek poprzecierana była wiązka silnika przy wtryskiwaczach oraz do kabiny trzeba wszystko sprawdzić check engine się nie świeci???

Tak samo miałem, tylko dobry i cierpliwy elektryk to naprawi naprawde mozolna robota każdy po koleji kabelek trzeba sprawdzić .

W aso bedą największe spróbuj sam porozpinać rynienki od kabli może coś sam znajdziesz na zgięciach najwiecej pęka .

Witam

Proszę o pomoc mam P12 1,9 DCI 120 KM i od jakiegoś czasu auto podczas normalnej jazdy gaśnie, po czym odpala i znowu jedzie byłem u gościa który podłączył komputer i wyskoczyly błedy :

1. obwód wtryskiwacza cylinder 2

2. obwód wtryskiwacza cylinder 4

3. moduł świec żarowych 

po wyswietleniu błędów sprawdził przewody, które idą do cylindrów i okazało się że są przetarte więc je zaizolował i trzy tygodnie jeździłem bez problemu, niestety auto znowu gasnie tyle, że teraz co 10 metrów , byłem  dzisiaj u gościa co wcześniej pomógł, ale rozłożył ręce podłączył komputer i wywaliło moduł PCM,ECM wysyła mnie do nissana.

Może ktoś z was miał taki problem i go rozwiązał liczę na pomoc. Interesują mnie koszty ewentualnej naprawy i czy można problem rozwiązać bez ASO Nissana.

Dziękuje

Pozdrawiam

Kiedyś naprawiałem taki przypadek poprzecierana była wiązka silnika przy wtryskiwaczach oraz do kabiny trzeba wszystko sprawdzić check engine się nie świeci???

Panowie, czy Wy potraficie czytać tematy!!!!!!

Ta strona dotyczy -->SPRAWY  TECHNICZNE  FORUM<-- a nie dotyczy usterek w samochodach.

W ten sposób tworzycie bałagan na forum. Po drugie, nie będzie tyle odpowiedzi co w konkretnym modelu samochodu. Gdyz nie każdy ma usterki z forum, lecz ze swoim samochodem.

Kolego @Rafalito, trzeba najpierw zapoznać się z zasadami forum i przeczytania np. regulaminu. Masz 10 postów a jak do tej pory, to widać iż sprawiło Ci to trudność.

Po pierwsze, jest coś takiego jak wyszukiwarka i ona nie gryzie, lecz bardzo pomaga i daje dużo materiału do postudiowania.

Po drugie, zapoznaj się z tematem -->Dlaczego Warto Uzupełnić Profil<-- /tutaj wniosek, że nie zapoznajesz się z formą działania i pomagania sobie/.

Po trzecie, takie problemy jak masz Ty, to były poruszane na forum /wyszukiwarka/. Prócz tego, mogę podpowiedzieć, że takie silniki nie maja tylko P12, więc porad lub podobnych dolegliwości możesz poszukać w innych modelach Nissanków - i tu znów wyszukiwarka.

Mój tekst, to nie jest jakieś wymądrzanie się, lecz jak wspomniałem wyżej - tutaj tak szybko i dużo nie znajdziesz podpowiedzi.

Pozdrowionka.

no to jak już sobie pogadaliście :D to przeniosłem tam gdzie trzeba :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...