Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Navara D40 odpala na kilka sekund i gaśnie

Gość motoclub

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowy więc się przedstawie.

Posiadam Navarę D40 z rocznika 2008 roku jestem pierwszym właścicielem od nowości. Miałem już kilka problemów typowych z którymi sobie poradziłem dzięki forum tym razem problem mnie przerasta.

Od poniedziałku mam problem z odpaleniem auta objawia sie to tak że odpala na "strzał" pochodzi kilka sekund po czym gaśnie i teraz jeżeli minęło kilka godzin od ostatniego odpalania to odpali po dłuższym piłowaniu około 7 sekund z wciśniętym pedałem gazu chwile poprzebiera i chodzi normalnie. Problem jest po nocy znowu odpala na dotyk ale po chwili gaśnie i ponowne odpalenie trwa wieki boję się że nie wystarczy mi akumulatora - w końcu odpali. Podłączyłem kompa i zero błędów. W zeszły czwartek wymieniałem jemu filtr paliwa i zaślepiłem zawór EGR do niedzieli chodził bez zarzutów. Miał ktoś coś takiego?

Zapowietrza ci się układ paliwowy sprawdź przewody i prawidłowość podłączenia filtra no i odpowietrzenie układu po dłuższym postoju paliwo ci się cofa z filtra i auto odpala tylko na tym co ma w pompie

Czasami podstawa filtra paliwa potrafi się rozszczelnić - przynajmniej w d22.

Dobrze jest podmienić węże paliwowe na przezroczyste i patrzeć czy pęcheżyki powietrza nie lecą.

Poprawiłem i faktycznie wszystko ok na początku problem był ze po po odpaleniu bez dodania gazu gasł ale teraz już wszystko gra. Ala problem mam z mocą. Zaślepiłem zawór egr ponieważ stracił moc kompletnie i ledwo dojechałem do firmy, po zaślepieniu oczywiście o niebo lepiej ale cisne na gaz i nie ma tego ducha co miał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...