Gość motoclub Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Witam Jestem nowy więc się przedstawie. Posiadam Navarę D40 z rocznika 2008 roku jestem pierwszym właścicielem od nowości. Miałem już kilka problemów typowych z którymi sobie poradziłem dzięki forum tym razem problem mnie przerasta. Od poniedziałku mam problem z odpaleniem auta objawia sie to tak że odpala na "strzał" pochodzi kilka sekund po czym gaśnie i teraz jeżeli minęło kilka godzin od ostatniego odpalania to odpali po dłuższym piłowaniu około 7 sekund z wciśniętym pedałem gazu chwile poprzebiera i chodzi normalnie. Problem jest po nocy znowu odpala na dotyk ale po chwili gaśnie i ponowne odpalenie trwa wieki boję się że nie wystarczy mi akumulatora - w końcu odpali. Podłączyłem kompa i zero błędów. W zeszły czwartek wymieniałem jemu filtr paliwa i zaślepiłem zawór EGR do niedzieli chodził bez zarzutów. Miał ktoś coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zapowietrza ci się układ paliwowy sprawdź przewody i prawidłowość podłączenia filtra no i odpowietrzenie układu po dłuższym postoju paliwo ci się cofa z filtra i auto odpala tylko na tym co ma w pompie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zohan Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Czasami podstawa filtra paliwa potrafi się rozszczelnić - przynajmniej w d22. Dobrze jest podmienić węże paliwowe na przezroczyste i patrzeć czy pęcheżyki powietrza nie lecą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość motoclub Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Faktycznie po odpaleniu jak zgaśnie we filtrze pusto jak napompuje ręcznie to ok odpala. Co zrobić żeby paliwo się nie cofało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Wymień pompkę tam powinien być zaworek zwrotny pewnie się przycią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość motoclub Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Poprawiłem i faktycznie wszystko ok na początku problem był ze po po odpaleniu bez dodania gazu gasł ale teraz już wszystko gra. Ala problem mam z mocą. Zaślepiłem zawór egr ponieważ stracił moc kompletnie i ledwo dojechałem do firmy, po zaślepieniu oczywiście o niebo lepiej ale cisne na gaz i nie ma tego ducha co miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.