Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Woda w świetle przeciwmgielnym

Sagu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Od jakiegoś czasu mam problem z  jednym ze światel przeciwmgielnych. Mianowicie zbiera się w nim niewiadomo skąd woda. Na początku myślałem że jest gdzieś pęknięta obudowa. Taśmą izolacyjną zaizolowałem miejsca gdzie mogła pojawić się nieszczelność. W sobotę wykręciłem halogen, wytarłem w środku i wysuszyłem. A dzisiaj od nowa to samo. Samochód w nocy stoi w garażu. Na dworze susza więc z zewnątrz nic się nie nalalo. Dodam że tylko 1 halogen zbiera wodę, drugi jest bezproblemowy.

Nie mam pojęcia skąd się to może brać. Powoli zaczyna mi już "rdzewieć" odbłysk w dolnej części.

Połóż gazetę nad halogenem i sprawdź orientacyjnie skąd może kapać. Lecz przypuszczam że nie z układu, gdyż w układzie pewnie masz płyn a nie wodę. Więc zostaje jedno - nieszczelność halogenu podczas deszczu. Jak odbłyśnik rdzewieje, to i tak proponuję wymianę i będziasz miał pewną nówkę.

Co ciekawe woda zebrala się kiedy samochód stał w garażu pozatym ostatnimi dniam u mnie raczej ciężko było chciażby o kropelkę deszczu (po +40 stopni w dzień). W ukladzie mam oczywiście płyn. Halogen z zewnątrz nie był nigdzie mokry więc wykluczam żeby coś na niego kapało. 

A z tyłu, ku wejściu żarówki? Zauważyłeś to dopiero niedawno i sam nie wiesz od kiedy tam mogła być woda. Tym bardziej, że lustro tak szybko nie złapie korozji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...