devon00 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam Panowie z racji tego ze mam auto z LPG przy wlaczeniu klimy auto jedzie slabo...pomyslalem nad czym takim http://allegro.pl/chiptuning-nissan-primera-p12-1-8-116km-chip-i3447481978.html Ktos moze sie wypowiedziec na temat tego sprzetu? Jest sens montowac cos takiego? Do firmy ktora to sprzedaje mam 20 km warto jechac i wydac kase na tego typu sprzet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy8401 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Chip tuning zazwyczaj zakłada się w silnikach z turbinami w wolnossącym efekt będzie raczej mizerny. Poza tym nie przekonują mnie takie Box-y. Chip tuning powinien być przeprowadzony bezpośrednio na samochodzie później wszystko powinno być sprawdzone na hamowni. Ja osobiście bałbym się takie coś podłączyć do samochodu bez zdiagnozowania jakie zmiany to poczyniło, ale to jest tylko moje odczucie zrobisz jak uważasz. No a skoro masz do nich blisko to może warto się tam przejechać, pogadać i ewentualnie zapytać czy dadzą ci jakąś gwarancje wzrostu mocy oraz tego że nie uszkodzisz tym silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 bede przy okazji to podjade...zapytam jak to bedzie wspolpracowac z moim silnikiem...moze udalo by sie ewentualnie zwrocic sprzet w razie nie zadowolenia z dzialania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Moje zdanie na temat tych boxów z allegro: - (głownie zachwycają się nimi oszołomki z grupy VAG żyłujący swoje 1.9 i 1.6, a efekt jest bardziej psychiczny niż rzeczywiście odczuwalny w większości przypadków) - główny efekt to wydmuchana uszczelka pod głowicą - czujniki ciśnienia oleju padają - marnowanie paliwa - niszczenie świec - błędy w układzie wtrysk/zapłon Jeśli nie masz kasy 600-700zł na firmę i hamownie, to przynajmniej znajdź kogoś kto się tym zajmuje, podłączy kompa, zczyta co jest, napisze nowe, przejedziesz się pod komputerem i ustawi wszystko jak trzeba za 200-400zł. Znajdź w googlu gościa o imieniu "MateuszTDI" w Częstochowie, (albo napisz na pw za kilka dni, podam Ci gg), robi głównie diesle, ale Nissany nieźle mu idą, więc może coś Ci wymodzi. W profilu widzę 1.8, pomógłbym ale od tego silnika wolę trzymać się z daleka. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez bartek9108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 slyszalem ze jest to dosc nieudana jednostka...slyszalem juz od wielu mechanikow...chyba dam sobie luz...ewentualnie zrobie swap na mocniejsza jednostke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam Panowie z racji tego ze mam auto z LPG przy wlaczeniu klimy auto jedzie slabo... to wyreguluj/zmień/doprowadź do łądu instalacje i nie będzie słabo jechało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Dino na instalacji nie zrobilem nawet 10 tys km wszystko nowe...jak pojade na przeglad to powiem gosciowi zeby ja wyregulowal...po okolo 1000km pojechalem do niego bo chcial zobaczyc mapy z jazdy na pb cos tam podmienial z mapami i od tego czasu raz na jakis czas go szarpnie...jest to o tyle niebezpieczne ze zazwyczaj zdarza sie w momencie manewru wyprzedzania Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez devon00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 aa to znowu Ty :D : D, obstawiam regulację, dzisiaj podjechał do mnie @Rachel, wcześniej "dłubaliśmy" zdalnie przez neta, i powiem Ci, że jak na warsztat z taką sławą jaką ma na Śląsku, to to co było to jest MDT a nei montaż instalacji, na szczęście udało się postawić auto na nogi i jak na razie jedzie bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolmar Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ja obstawiam świece...chyba że ostatnio zmieniałeś, Trzeba pamiętac ze ok 10000 -13000 na świecach przy gazie to max. Jesli chce się dobrze jeździć oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 a jeszcze coś mi wpało do głowy, na PB jest tak samo?? jak tak, to może winna zacierającej się sprężarka klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 na Pb idzie bez problemu dla tego raz na 1000km jazdy na gazie okolo 100 staram sie zrobic na PB....kolmar swiece wymienione zaraz po zakupie...no chyba ze do auta z gazem trzeba inne swiece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 świece takie jak do PB, czyli regulacja LPG powinna pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi