The_Vego Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Siemanko, ostatnio poszukuje szyby czołowej do swojej nyski i zaintrygowała mnie myśl.. które częsci pasują zarówno do przed liftowej jak i po liftowej.. Wpisujcie swoje informacje.. zaczne od pytania czy szyba czołowa pasuje zamiennie miedzy modelami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 chyba łatwiej wymienić części które nie pasują: maska, błotniki, zderzak, reflektory, halogeny, pas przedni, listwy na drzwiach, lampy tylne, klapa bagażnika, zderzak tył, i wnętrze czyli fotele / tapicerka i deska rozdzielcza i razem z nią panel klimy, radio, kierownica czasami, poduszka kierowcy, zegary a szyba czołowa pasuje między modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Vego Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 chyba łatwiej wymienić części które nie pasują: maska, błotniki, zderzak, reflektory, halogeny, pas przedni, listwy na drzwiach, lampy tylne, klapa bagażnika, zderzak tył, i wnętrze czyli fotele / tapicerka i deska rozdzielcza i razem z nią panel klimy, radio, kierownica czasami, poduszka kierowcy, zegary a szyba czołowa pasuje między modelami (idąc tym tropem) z części mechanicznych rozumiem że większość pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Tak dobrze rozumiesz, większość mechaniki pasuje. Powiem więcej nawet od P10 można wrzucić graty do P11.144 i vice versa. To samo dotyczy Sunnego N14 czy 100nx. Ja dla przykładu mam łączniki stabilizatora od Patrola Y60/Y61 . Tak więc można sobie rzeźbić na potęgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 A ja z własnego doświadczenia wiem, że nie pasuje panel sterowania szyb i przełączniki tylnych szyb z p11 do P11.144 (tak sobie sprawdzałem). Sprężarka klimy z 144 ma inaczej wyjście poprowadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 W P11.144 jest kompresor klimy o zmiennej geometrii, a w P11 o stałej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2005 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 hej ja mam p11.144 kombi chyba a raczej na pewno kupiłem zderzak tylny oraz tylną klapę od p.11 i na klapię nie widzę różnicy to na zderzaku jest ale na mocowania pasuje więc się tym nie przejmuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 ale przy wersji hb i sedan klapa się różni, w kombi może i być że są takie same, ale zderzak w p11 kombi ma przetłoczenie którego w p11.144 nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Vego Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 a alternator z p11.144 pasuje do p11? btw. jakie są konsekwencje zamontowania alternatora z 1.8/2.0 do 1.6? np: http://allegro.pl/nissan-primera-p11-1-8b-2000r-alternator-80a-i3477707467.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 W P11.144 jest kompresor klimy o zmiennej geometrii, a w P11 o stałej. Janusz możesz jaśniej? bo mam w P11.144 kompresor z P11 i klima chłodzi jak na Syberii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 A pasują drzwi przednie między P11, a P11.144 ? I czy tylne drzwi kombi są też te same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Vego Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 ale czy alternator pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 A pasują drzwi przednie między P11, a P11.144 ? I czy tylne drzwi kombi są też te same? Da radę zamontować (pasują), ale różnią się plastikową listwą boczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 GeorgeGT w P11 kompresor włącza się na 50sek i wyłącza na tyle samo i tak w kółko. Pojemność skokowa wynosi 144cm3. W P11.144 zmienia się pojemność skokowa kompresowa od 6 do 125cm3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Vego Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 ale czy mogłby mi ktoś odpowiedziec co z tym alternatorem, b jestem w zawieszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Co do alternatora to raczej tak niekoniecznie. Jest inne mocowanie. Musisz szukać od 1.6 Dzwoń tu: http://www.autonissan.com.pl/kontakt.php za częściami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Vego Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Co do alternatora to raczej tak niekoniecznie. Jest inne mocowanie. Musisz szukać od 1.6 Dzwoń tu: http://www.autonissan.com.pl/kontakt.php za częściami Tak tylko sie przyglądam zdjęcia alternatorów, i mocowania wydaja mi sie takie same w p11 i p11.144 ale moze mi sie tak wydaje tylko. chyba że mówisz ze miedzy 1.8 a 1.6 są inne mocowania. oo jeszcze znalazłem http://allegro.pl/alternator-nissan-primera-1-6-16v-1996-2001-i3445987284.html wiec chyba alternatory takie same są przed i po lifcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Jeśli jest ten sam silnik - kod silnika to powinno pasować. A o różnicach to fakt nie dopisałem, chodziło mi o to, że z QG18 nie będzie pasować do GA16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Vego Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 to lipa własnie, bo najłatwiej dorwać z silnika 1.8. szkoda że są róznice między nimi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Zadzwoń jutro tam, gdzie Ci dałem linka. Jak zadzwonisz i zamówisz przed 13 to tego samego dnia zostanie wysłane :] Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez Janusz_lublin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Vego Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zadzwoń jutro tam, gdzie Ci dałem linka. Jak zadzwonisz i zamówisz przed 13 to tego samego dnia zostanie wysłane :] myslisz ze cena jaka około będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Mi za chłodnicę krzyknęli 100zł, a za kpl. amorów ze sprężynami 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Vego Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 bo nowka to 250zl,jak wiecej niz stowe krzykna to chyba bardziej sie oplaci sie oddac moj do elektromechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Tak tylko ta nówka za 250 to chińskie badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Vego Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 chińskie badziewie może chodzic dłużej niż używka, choćby z faktu gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi