Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaki subwoofer zamiast BOSE ?

driver_kaskader
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej zadzwoń tutaj:

http://allegro.pl/my_page.php?uid=1843380

Kupowałem u nich stację multimedialną, proponowali mi również subwoofer (tylko nie pamiętam modelu), na który w końcu się nie zdecydowałem. :P
Znają się na rzeczy, zakładali już kilka systemów audio do 350z.

Edytowane przez boberek91

Potwierdzam fachowosc firmy podanej w linku przez boberka.

Robilem u nich wymiane calego sprzetu grajacego łącznie z wytłumieniem drzwi i pudła na subwoofer.

Nowy subwoofer marki 'u-dimension" z membrana z włókna jest oczywiscie w miejscu starego. Ale był chyba droższy niż 300pln.

Całą robote ogarneli jakoś w 2 dni.

Tak przy okazji gdyby ktos byl zainteresowany zestawem BOSE to mam do sprzedania komplet głośnikow z radiem ze zmieniarka (ładnie odtwarza płyty, żadnego przycinania).

Edytowane przez ILLINX

mnei tez zaproponowali dego u-dimensiona za 699zł 300w RMS. Tylko jak to gra względem seri ? Bo szkoda wywalic 700zł zeby było ciut lepiej. 

Sam bym sobie to robił bo juz nie jedną zabudowe ogarniałem ale nie wiem jak jest w 350z bo chce wygłuszyc wnekę subwoofera matą bitumiczna aluminiową i nie wiem czy to sie akurat tam sprawdzi ?  A co gdyby z anglika kupić osłonę na drugą stronę i zamiast schowka założyć drugi subwoofer ? 

Drugi subwoofer dużo moim zdaniem nie zmieni.

Z niskimi częstotliwościami jest tak, że głośnik nie musi być ustawiony na wprost Ciebie, żebyś je słyszał.

Kolejnym minusem jest kwestia zasilania, seryjny wzmacniacz moim zdaniem nie uciągnie dwóch subwooferów, a do tego może być problem z połączeniem tego (tak aby zgadzał się opór).

Polecam zakup jednego dobrego sub'a + porządne wygłuszenie, a będziesz zadowolony! :)

Edytowane przez boberek91

Nawet nie ma porównania !! Ten seryjny to jakas pierdziawka Clariona z tego co pamietam. Zdaje sie, ze Bose byly tylko gwizdki. Żałuję, ze nie zrobilem tej inwestycji na samym poczatku tylko meczylem uszy tym Bose.

U-dimension daje piekny i soczysty bas, który az czujesz jak wali po nerkach  :dj:  

Ja wygluszalem drzwi i pudlo subwoofera wlasnie aluminiowa mata bitumiczna i robi robote.

Drugiego subwoofera oryginalny wzmacniacz na pewno nie uciągnie.

to tobie to gra pod oryginalnym wzmacniaczem ? Ja byłem przekonany ze wzmacniacz trzeba tez wymienic na cos mocnego przynajmniej 200W rms. Ile ten fabryczny moze miec watów ? Radio juz mam konkretne wiec i tak lepiej jest niz seria napewno. Fakt faktem pierdzi jak sie głosno słucha ale to tez przez to ze nie ma tam wygłuszenia.

Tak, subwoofer podpiety jest pod ten oryginalny wzmacniacz, a reszta pod inny.

Fachowcy z Hornhagena rozkminiali nad tym troche i jest ok.

Mimo wszystko na razie szukam opon do nowych felg i czeka mnie malowanie maski wiec pozostaje w budżecie do 300-400zł to oni polecili cadence 25cm a wy co polecacie ?

• 2 miesiące temu...

a czy ktos wie jakie sa wymiary tej dziury po seryjnym subie?  zeby sklecic jakas skrzynie dobra do tego i wsadzic mocny glosnik?

pyt.2 gdzie jest jakis seryjny wzmacniaczyk w tym i ewentualnie jakie on ma parametry?