Gość whesker Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 witam ponownie Zauważyłem w mojej almerze tino, że przy "większych" prędkościach (pow 80-90km/h) przy hamowaniu słychać (wydaje mi sie ze z tyłu auta) cos w rodzaju świstu (taki basowy odgłos lekkiego buczenia). Co to moze byc? Dodam tylko ze auto przed zakupem mogło jakiś czas stac na placu, czy to moze byc przyczyną? Cos tam zardzewiało? pozdrawiam whesker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 witam ponownie Zauważyłem w mojej almerze tino, że przy "większych" prędkościach (pow 80-90km/h) przy hamowaniu słychać (wydaje mi sie ze z tyłu auta) cos w rodzaju świstu (taki basowy odgłos lekkiego buczenia). Co to moze byc? Dodam tylko ze auto przed zakupem mogło jakiś czas stac na placu, czy to moze byc przyczyną? Cos tam zardzewiało? pozdrawiam whesker mam to samo u siebie. myslalem ze to tarcze ale wymienilem wczoraj a dzisiaj buczy nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekB9 Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 może łożyska w kołach kończą żywot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość whesker Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 dodam jeszcze ze auto 2 tygodnie temu przed zakupem przeszło testy w ASO w Poznaniu ... sprawdzali wszystko w tym hamulce i wszystko było niby ok, chyba by stwierdzili jesli z łożyskami byloby cos nie tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 dodam jeszcze ze auto 2 tygodnie temu przed zakupem przeszło testy w ASO w Poznaniu ... sprawdzali wszystko w tym hamulce i wszystko było niby ok, chyba by stwierdzili jesli z łożyskami byloby cos nie tak??? Nie byłbym tego taki pewien Jeśli sprawdzali go tylko na kanale albo robili test-drive nie przekraczając 80km/h to mogli tego nie wyłapać... pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 dodam jeszcze ze auto 2 tygodnie temu przed zakupem przeszło testy w ASO w Poznaniu ... sprawdzali wszystko w tym hamulce i wszystko było niby ok, chyba by stwierdzili jesli z łożyskami byloby cos nie tak??? lozyska raczej przy hamwoaniu sie nie ujawnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość whesker Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 lozyska raczej przy hamwoaniu sie nie ujawnia. a jak u ciebie z łożyskami? sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 lozyska raczej przy hamwoaniu sie nie ujawnia. a jak u ciebie z łożyskami? sprawdzałeś? jesli lozyska masz wywalone to szumia podczas jazdy a nasila sie przy skrecie a cichnie przy skrecie w przeciwna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 lozyska raczej przy hamwoaniu sie nie ujawnia. a jak u ciebie z łożyskami? sprawdzałeś? jesli lozyska masz wywalone to szumia podczas jazdy a nasila sie przy skrecie a cichnie przy skrecie w przeciwna. A przy większych prędkościach hałasują niezależnie czy skręcasz czy jedziesz prosto pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość whesker Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 podczas jazdy nic nie szumi, buczenie wystepuje tylko przy hamowaniu. puszczam hamulec - cisza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 podczas jazdy nic nie szumi, buczenie wystepuje tylko przy hamowaniu.puszczam hamulec - cisza.... Tandetne klocki? Jeśli długo stał na placu to może warto by je wymienić? pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość whesker Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 czyli to raczej klocki a nie łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 czyli to raczej klocki a nie łożyska? No wszystko wskazuje na to że to nie łożyska A klocki czasem jak długo postoją to zmieniają swoje właściwości, a i tarcze potrafią się trochę zwichrować. Jeśli tarcze mają jeszcze wystarczającą grubość to przetocz je, żeby nie inwestować od razu w nowe, a klocki wymień jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Zobacz jaki będzie efekt. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawca Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Odpowiadam: Efektow raczej nie bedzie , przechodzilem ten problem z almera GA14 '98 i teraz to samo przechodze z GA14 '96. Lozyska odpadaja na pewno bo bucza a jak pojezdzicie dluzej na buczacych lozyskach to moze was kolo wyprzedzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość whesker Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Odpowiadam: Efektow raczej nie bedzie , przechodzilem ten problem z almera GA14 '98 i teraz to samo przechodze z GA14 '96. Lozyska odpadaja na pewno bo bucza a jak pojezdzicie dluzej na buczacych lozyskach to moze was kolo wyprzedzic Czyli na pewno nie łożyska? Pewnie jednak te cholerne tarcze albo klocki! Musze umówić się z mechanikiem.... :-( Dam znać co wymyslił... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Panek Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 A ja stawiam na klocki! Nowe klocki Kashiyama mimo iz maja ogromna wytrzymalosc charakteryzuja sie takim objawem i taki ich urok - polecam wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nestor1,4 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Czy ktoś wie jak skończyła się ta historia z jęczącymi hamulcami :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturcargo Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Nie wiem jak sie skonczyla akurat ta historia ale ja jakis tydzien temu mialem podobna sytuacje. Przy hamowaniu dzwiek z tylu jaki sie wydobywal przypominal startujacy odrzutowiec:-) Wymienilem klocki i za jednym zamahem tarcze (tez juz niedlugo nadszedlby na nie czas) i wszystko ustalo. Przy hamowaniu ciiiiisza:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi