Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

skrzynia albo drążek biegów

bombastik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy to możliwe że zakopiańskie korki wykończyły mi skrzynie biegów albo w najlepszym przypadku drążki i dzwignie się poluzowały ,no przed wyjazdem drążek zmiany biegów w położeniu neutralnym nie bujał się na boki tylko stawiał taki lekki opór ,a po czestych zmianach biegów 1 ..2..1....2.....1.......2  itd przez 2 godziny a potem w zakorkowanym zakopany to samo i wyjazd z zakopanego to samo   i lata jak szmata a jak otworze drzwi i ruszam drązkiem to słychać jak by tam nic nie było przykrecone i skrzypi jak w starej nysie : )   poradźcie coś 

A urwana wisi i stuka o osłonę wydechu.

No powiem ci że , jak zaglądałem pod auto i przyglądałem się to tam widać taki "jak by łącznik prowadnicę " i to ona się porusza podczas zmiany i z tamtąd dobiegają piski skrzypienia i faktycznie jak by ocierało coś o wydech , chyba bez zobaczenia tego na kanale nie ocenię co to jest ?

aha i takie jedno zasadnicze ale chyba bardzo ważne pytanie    czy z tym można jeździć i jak długo bo za bardzo nie mam czasu jechać do mechanika ?

Na spoko zrobisz to sam podpierając auto kobyłką/ami od strony kierowcy.

Tutaj masz "how to"

http://nissan-almera.pl/viewtopic.php?f=20&t=9304

De facto oprócz tego że drażek lata jak kij w wiadrze to masz większe szanse wbicia złego biegu, poza tym to chyba bez konsekwencji.

Edytowane przez buladag

Na spoko zrobisz to sam podpierając auto kobyłką/ami od strony kierowcy.

Tutaj masz "how to"

http://nissan-almera.pl/viewtopic.php?f=20&t=9304

De facto oprócz tego że drażek lata jak kij w wiadrze to masz większe szanse wbicia złego biegu, poza tym to chyba bez konsekwencji.

ok dzięki za porady  spróbuje coś porobić chyba będe miał dostępny w weekend kanał więc będzie łatwiej

Jesli lata tylko w lewo to ta sprężynka, natomiast jak również w prawo, to już gorzej, ale z tego co rozumiem to tylko dynda w kierunku 1 i 2 więc git ;)

Jesli lata tylko w lewo to ta sprężynka, natomiast jak również w prawo, to już gorzej, ale z tego co rozumiem to tylko dynda w kierunku 1 i 2 więc git ;)

a no lataa najbardziej w kierunku 1 i 2 w prawo na piątkę jest normalnie   natomiast bardzo słychać jak skrzypi od podwozia

Spoko naprawisz samodzielnie. Też miałem dokładnie taką samą awarię w zeszłym miesiącu. Objawy dokładnie te same :).