Gość kapsel78 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 witam kolegów terano 1 z silnikiem 2,4 ben gaz o oznaczeniu z24i mam problem !!!!po ostatniej zabawie zalałem silnik stawkiem ale odpalił i pracował normalnie przez następne 3 godziny następnego dnia odpalił normalnie po przejechaniu 20km zaczęły cię dziać dziwne rzeczy zaczęły się włączać prawie wszystkie przekażniki od gazu od benzyny i jesz\cze jakieś po przejechaniu następnych 30km auto pracowało normalnie nic nie pstrykał nic się nie przełączało ale !!!!brak wolnych obrotów po prostu nie pracuje na wolnych obrotach jak trzymam gaz 600 800 obrotów to jest ok ale sam nie chce do tego jest bardzo nie równa praca silnika. pytanie moje jest więc takie co odpowiada za wolne obroty !!!! albo ktoś miał podobną sytuację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Moze ci kopółkę od aparatu zapłonowego zalało i przez to świruje. Zdemontuj, przeczyść i może się poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kapsel78 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 to była pierwsza rzecz jaką zrobiłem. wybrałem tez wodę z filtra powietrza . nawet zmierzyłem ciśnienie na garach bo podpowiadali mi ze korbowód się mógł wykrzywić. podmieniłem przepływomierz . elektro zaworki . i nie mam pomysłu dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 no nie wiem co to może byc, na benzynie i na gazie jest to samo? może ci kompa gazowego przymoczyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kapsel78 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 tak tak samo czy na gazie czy na benzynie . a o tym nie pomyślałem ide odkrecic kompa gazowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.