ben21 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Witam ! chciałem zapytac jaki filtr kabinowy jest lepszy papierowy czy węglowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Węglowy to tylko naciąganie kasy+ z dwojona kumulacja wilgoci przy parowniku- w tym typie wentylacji to bzdura. Kup dobry fizelinowy z zbrojeniem i w ramce plastikowej z uszczelnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuzinho7 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Powiem tak jak jesteś alergikiem zainwestuj w węglowy, jak nie masz z tym problemu zainwestuj w zwykły papierowy. -- Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 W filtr węglowy oczywiście warto zainwestować lecz należy pamiętać o tym, że zastosowany w nim węgiel spełnia swoją funkcję tylko w początkowym okresie. Jeśli ktośnie chce przepłacać to warto zakupić dobrej jakości filtr kabinowy i cieszyć się czystm powietrzem w samochodzie. Osobiście stosuję tą drugą opcję i od lat używam filtrów renomowanej francuskiej firmy PURFLUX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravx02 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam Wymieniam filtr co roku , zawsze papierowy filtrona.Myślę ze to wystarczające gdyż nigdy nie czuje nieprzyjemnego zapachu i tańsza opcja aniżeli węglowy . Jednak to ty sam musisz się przekonać sam jakiego rodzaju filtra używać. Pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez Ravx02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja wymieniałem dwa tygodnie temu... i powiem Wam że cieszę się że takowy filtr posiadam Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez PawelSalata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuzinho7 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 No konkretnie zapaćkany a i takie coś przekłada się potem na przebieg powietrza do przepływki i są problemy -- Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Do jakiej przepraszam - przepływki... bo nie wiem czy słusznie nie zrozumiałem wypowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuzinho7 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Faktycznie pomylił mi się filtr kabinowy z powietrza Dopiero teraz nie zważając na temat zauważyłem że to kwadrat więc kabinówka Kiedyś jak jeździłem Hondą i zaraz po zakupie wymieniałem filtr kabinowy, wykręcam schowek, otwieram pojemnik na filtr a tam o dziwo papierek... nie wiem jakim cudem to się stało że tylko brzegowy papierek był a całego filtra nie było :) -- Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Bo pewnie robactwo zjadło całą resztę i wydmuchało przez kratki wentylacyjne Ja w Hondzie swojej, Accord '92, szukałem tego filtra na wszelkie sposoby... klima była, filtra nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucek_pucek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Witam! Nie zakładam nowego tematu tylko napiszę tutaj: czy początkujący poradzi sobie z wymianą filtra kabinowego?Może ktoś posiada fotkę, gdzie takowy się znajduje? Z góry dziękuję! Miłego dnia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 poradzisz sobie bez problemu ściągasz schowek od strony pasażera chyba 4 śruby od przodu jak już ściągniesz schowek znajdziesz tam klapkę otwierasz ją i tam jest filtr kabinowy Ja z kolei mam inne pytanie po wymianie filtra nadal mi parują szyby w aucie co może być przyczyną ? auto raczej suche w środku nie widziałem nigdzie jakiś kropelek wody itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucek_pucek Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 OK dzięki bardzo :-)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agusia0003 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 poradzisz sobie bez problemu ściągasz schowek od strony pasażera chyba 4 śruby od przodu jak już ściągniesz schowek znajdziesz tam klapkę otwierasz ją i tam jest filtr kabinowy Ja z kolei mam inne pytanie po wymianie filtra nadal mi parują szyby w aucie co może być przyczyną ? auto raczej suche w środku nie widziałem nigdzie jakiś kropelek wody itp. Może odwrotnie założyłeś? :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 poradzisz sobie bez problemu ściągasz schowek od strony pasażera chyba 4 śruby od przodu jak już ściągniesz schowek znajdziesz tam klapkę otwierasz ją i tam jest filtr kabinowy Ja z kolei mam inne pytanie po wymianie filtra nadal mi parują szyby w aucie co może być przyczyną ? auto raczej suche w środku nie widziałem nigdzie jakiś kropelek wody itp. może mało jest chłodziwa w układzie dobrze byłoby sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Nie no odwrotnie nie założyłem a co do chłodziwa sprawdzę dziś dzięki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi