Gość szczur87 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 przeprowadzał ktoś operacje wymiany tego wielkiego drążka zmiany biegów. drążek wygląda jak od ikarusa może jest możliwy swap od np. vw, i oczywiście skrócenie. wiem że, drążek się rozcina i odkręca śrubę .chodzi mi o inną gałkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Myślę że dużo prościej będzie po prostu uciąć ten który masz i go od nowa nagwintować. Bez rozbierania mechanizmów, bez brudnej roboty. Nagwintujesz sobie potem pod taką gałkę jaka Ci się będzie podobać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 ztcw są dostępne "short shifter" do Nissanowskich skrzyń biegów. Sam rozważam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczur87 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 a jeśli chodzi o ten "short shifter" to z jakiego nissana pasuje. bo szukałem już i typowo do almery nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Trzeba by sprawdzić, która Sentra miała tę samą skrzynię biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Silnik QG18DE był montowany w B15. Może i by do QG15 pasowało? Chociaż skrzynie są różne w tych dwóch... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.