Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] 2.0 benzyna/lpg spalanie

hote
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zdjęcia ale są takiej jakości że pożal się Boże. Podeślę jutro w miar możliwości kiedy będzie jasno. W chwili obecnej mogę powiedzieć że wtryski zamontowane są pod osłoną (koloru czarnego). Che-ck engine nie wyskakuje (przez całą trasę nic a nic) nie czuć zapachu gazu. Mam małą dziurkę w końcowym tłumiku ale nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie w spalaniu (wielkości jakby wkręta)

Mam Primerę 2002 r. 2.0. W tamtym tygodniu przerobiłem ją u dobrego gazownika (chłopak naprawdę zna się na rzeczy i nie robi na oko). Ruszyłem w trasę do Krakowa (210 km) i butla wysuszona (35l). Spalanie benzyny na trasie trzymało się w granicach 9l a tu psikus gazu bierze około 15l. Reduktor to AC STAG R01. Wydaje mi się że samochód jest lekko mułowaty. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?

Mam zdjęcia ale są takiej jakości że pożal się Boże. Podeślę jutro w miar możliwości kiedy będzie jasno. W chwili obecnej mogę powiedzieć że wtryski zamontowane są pod osłoną (koloru czarnego). Che-ck engine nie wyskakuje (przez całą trasę nic a nic) nie czuć zapachu gazu. Mam małą dziurkę w końcowym tłumiku ale nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie w spalaniu (wielkości jakby wkręta)

No to chyba jednak chłopak nie ogarnięty i zrobił na oko! Spalanie powinno być wyrzsze od Bp w granicach 20%, nie powinno być żadnych spadków mocy!! Błędu nie wywala bo poprostu jest przelany. Ewidetnie jest nie wystrojony!!! Skoro oddał Ci tak auto to ciekawe co jeszcze sp… w instalce? Podajesz tylko Radek a gdzie reszta gratów? Dziura wpływa tylko na brzmienie , ja będziesz miał większą zrobi to będziesz miał „WRC”.

Co zrobić z tym fantem? Pojechać do niego i go opieprzyć zdrowo niech poprawia!!

• 6 miesięcy temu...

Po dłuższym czasie okazało się czego spalanie było takie wysokie. Klasycznie uszczelka pod głowicą. Płyn dostawał się na cylindry przez co auto lekko szarpało miało spadek mocy no i paliło więcej. Mam tylko nadzieję że spalanie wróci choć trochę do poziomu jaki miałem na trasie Anglia-Polska. Pokazywało mi 7,5l benzyny no ale w bajki nie wierzę. Wiem że 2.0 benzyna pali więcej.

Mam 2.0 QR20 i instalacje BRC jak pokręce podczas wyprzedanek do 5tyś to spali nawet 18l na 100km :rolleyes:

40 minut temu, Przemovsky napisał:

Mam 2.0 QR20 i instalacje BRC jak pokręce podczas wyprzedanek do 5tyś to spali nawet 18l na 100km :rolleyes:

Podstawa - kiedy były wymieniane filtry fazy ciekłej i lotnej?

Chciałem wymienić ostatnio bo gaz ma 3 lata i przejechane 35tyś, ale gazownik postukał sie w glowe i powiedzial ze mam przyjechac za 15 tyś.