Gość wlazik Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Od kilku lat mam Almerkę 1.5 W tym roku czas się z nią rozstać, dobrze mi służy, ale czas na... no właśnie, być może nowszą Almerkę, tylko 1.8 z 2005-2006 roku. Właściwie chodzi mi tylko o jedno, przyspieszenie. Moja 1.5 (przed FL) ma w papierach zdaje się 13.1 do setki, ale ja schodzę do ok 12sek do setki co dopiero wczoraj, po ponad 5 latach jeżdżenia zmierzyłem Silnik 1.8 (po FL) ma w papierach 10,8 Powiedzcie mi ile u Was na silniku 1.8 zmierzone do setki wychodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 na Youtube poszukaj są tam moje filmiki obrazujące przyspieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wlazik Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Widziałem na YT i dlatego sprawdziłem ile moja wyciąga. Tylko zaskoczyła mnie różnica na 1.8, na tych filmikach, od ok 9 sek do ponad 11 sek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Czas zmiany biegu, zużycie silnika, przeplywka i jej adaptacja, do tego różnica w dolocie etc. Każdy element może coś dac lub odjąć a w skrajnych przypadkach wyjdą różnice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Jak ogladales moje to wszystko było na seria silniku, cieplo i sucho. Na jednych było na LPG inne na Pb zgodnie z podpisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.