Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] przedni zderzak

Gość całka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mój mikrus przeżył małą stłuczkę i trzeba wymienić mu zderzak.

Nie ukrywam że plastiki z allegro nie wzbudzają szczególnego zaufania, ale ciężko mi znaleźć jakiś "oryginał" więc łapię się tego co jest.

Mam wątpliwości i stąd moje pytanie. Czy mam pewność że coś takiego http://allegro.pl/nissan-micra-k11-98-00-nowy-zderzak-przedni-czarny-i3450812666.html będzie pasować do mojej micry? na wygląd i model pasuje ale brak doświadczenia powoduje brak zaufania...

mój zderzak

zderzak.jpg

będę wdzięczna za pomoc i z góry przepraszam jeśli moje pytanie okaże się zbyt prymitywne ;)

• 2 tygodnie później...

Odpuść sobie ta zamienniki. Ja na takich poskładałem kiedyś Hondę Accord IV generacji. Już nigdy więcej takiego czegoś nie kupię. Tam nic nie pasuje, szczebelki u dołu po roku stania przed blokiem się powyginały od słońca. Z jednej strony szpara pod lampą na pół palca, z drugiej już na dwa palce.

Szukaj i kupuj tylko oryginalny zderzak z demontażu!!! Mimo iż będzie nie w takim jak potrzeba kolorze, to posiada on już podkład i lakier, w związku z czym do kosztów przystosowania go do Twojego samochodu, dochodzi tylko koszt samego lakieru w odpowiednim kolorze.

Ten z aukcji, musisz najpierw zagruntować a później lakierować, więc dwie operacje lakiernicze zamiast jednej.

Sam dostałem strzał w przód w moją Primerę P12 i niedługo będę kupował zderzak, na pewno nie obejrzę się nawet za tym szmatławcem, kiepskiej jakości zamiennikiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...