Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

hamulce

ben21

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko co zrobic z piszczacymi klockami ??? wymieniłem juz drygie i to samo dalej piszcza a zrobilem na nich 2500 kmpodpoeidzcie cos prosze !!!!

W moim piszczy tylko prawe przednie koło, reszta nie piszczy. Uważam że za mało miedzi dałem na ten akurat klocek, bo miałem końcówkę tubki a to koło robiłem jako ostatnie. Zawsze smarem miedziowym smaruję jarzma, w miejscu gdzie klocki pracują, pod i na blaszcze/sprężynie oraz niemal cały klocek w miejscu gdzie dotyka do niego tłoczek.

Polecam taki zabieg. U mnie się sprawdza od lat. Chyba że jakieś parszywe klocki kupujesz, to będą piszczeć wiecznie. Kiedyś do Poloneza kupiłem klocki firmy FOMAR za 25 pln/kpl. Wywaliłem po 1500 km, kupiłem Lucasa za 60 pln/kpl.

Ja staram się również zakładać klocki bez tych fabrycznych blach które są na klockach. Wolę aby klocek pukał /jeśli by miał chęć/ niż aby koło mi się grzało a klocek nie odbijał tak jak się należy i w tedy mógłby również piszczeć, ocierając się o tarcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...