Gość Maciej86 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Witam Po zakupie z Belgii Nissana Alemry N16 2003 r. spotkało mnie niemiłe rozczarowanie. Mianowicie nie działa zapalniczka, sprawdziłem jeszcze gniazdo pod transmiter czy ładowarkę do telefonu, brak reakcji. Przeglądałem dziś bezpieczniki ale na schemacie nie ma który odpowiada za 12V ... Nie posiadam niestety miernika elektronicznego więc nie sprawdzę przejścia czy np. wyjścia zasilania. Mam pytanie co może być przyczyną i jaki bezpiecznik bądź stycznik to obsługuje... Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nisstor Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Witam Po zakupie z Belgii Nissana Alemry N16 2003 r. spotkało mnie niemiłe rozczarowanie. Mianowicie nie działa zapalniczka, sprawdziłem jeszcze gniazdo pod transmiter czy ładowarkę do telefonu, brak reakcji. Przeglądałem dziś bezpieczniki ale na schemacie nie ma który odpowiada za 12V ... Nie posiadam niestety miernika elektronicznego więc nie sprawdzę przejścia czy np. wyjścia zasilania. Mam pytanie co może być przyczyną i jaki bezpiecznik bądź stycznik to obsługuje... Z góry dziękuję za pomoc. Przepraszam,coś źle kliknąłem. Bezpiecznik od gniazda zapalniczki ma wartość 15A. Też nie miałem zasilania ; miałem zapas 10A (ja nie palę) włożyłem i np:zasilanie nawigacji działa. Nie pamiętam numeru na 100% alw wydaje się że to nr 15 bezpiecznika (środkowy rząd). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.