System Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Motor 1.8, przebieg 147 tys km (oryginalny), 2001r. Mam takie objawy, że silnik drży przy obr. 1800 i potem ok. 2200 obr/min na każdym biegu, kontrolka check engine raz się świeci,a raz nie. Obroty biegu jałowego stabilne, powyżej obr. 2200 - silnik idzie, jak strzała. Umówiłem się z mechanikiem na sprawdzenie, ale wtedy akurat kontrolka check engine się nie świeciła i podpięcie do kompa nic nie dało. Czy powyższe objawy wskazują na przepływomierz i jak go sprawdzić ? Posiadam ten droższy przepływomierz - 0280 218 094, 22680 5U400 - gdzie można go najtaniej kupić ? I jeszcze jedno, nie wiem czy związane z powyższym, ale zimnym silniku na biegu jałowym wskazówka obrotomierza raz pokazuje obr 1100, a za chwilę 900 - a silnik cały czas pracuje równo - to może być związane z przepływomierzem czy to coś innego ?? Pozdr. S.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 poczytaj TO, może zaoszczędzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
System Opublikowano 2 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Czytałem, przed napisaniem tego posta, ale dziękuję. Mogę dostać przepływkę za 732 zł, ale ktoś polecał jakiegoś sprawdzonego allegrowicza. Po jutrze jeszcze pojadę na diagnostykę. Telefoniczne jeden z serwisów zasugerował, że może być wina po stronie wtrysków ?? - Czy ktoś miał problemy z wtryskami (przebieg 147 tys. km) w 1.8 ?? Aaa teraz sobie przypomniałem, że jest jakiś filtr paliwa, który powinno się skontrolować po 10 latach - robił to ktoś ? Nie zakładałem dodatkowego filtra paliwa. I drugi trop - rozmawiałem z użytkownikiem allegro NISSCAR_PARTS - przepływkę w bdb cenie, który telefoniczne stwierdził, że trzeba by sprawdzić jeszcze łańcuch rozrządu - jest w sieci manual jak sprawdzić łańcuch rozrządu ? Pozdr. M.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonhart Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Żeby sprawdzić przepływomierz najlepiej zmierzyć napięcie na jego przewodach. Poczytaj ten temat: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/53877-n16-przeplywomierz-do-wymiany/page-2?hl=przep%C4%B9%C2%82ywomierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.