sedek Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Witam, mam luzy w krzyżaku łączącym maglownicę z kolumną kierowniczą. Jest to wałek zakończony z jednej strony krzyżakiem (przegubem) nachodzacym na króciec maglownicy, a z drugiej strony zakończony wieloklinem wchodzacym z kolei do krzyżaka kolumny . Cały wałek ma długość ok. 200 ... 250 mm. I to g..no kosztuje w ASO ok. 750 zł !!! Ma ktoś jaki pomysł , od czego może podejść ten wałek? A może jest możliwość zmiany kolumny kierowniczej od innej , nowszej mikry , np K11. Prosze Was o jakieś sugestie lub poradę , co z tym fantem zrobić. Spawanie odpada , zbyt niebezpieczne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Mój Szwagier ma K10. Dłuuuuugo szukał, ale w końcu znalazł. Na szrocie wymontował oryginalny krzyżak i używa do dziś. Z tego co wiem, cała jego K10 SuperS Topic pójdzie niebawem pod młotek, więc jak będę wiedział więcej, dam znać na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragguns Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 pod młotek phi ... taka super maszyna ;P aktualnie szukam informacji na temat regulacji luzów na kolumnie. Ponoć się to reguluje, ale chciałbym mieć pewność. co do krzyżaka na alle drogo są dwie aktualnie kolumny z krzyżakiem za 30zł i chyba 100 ze stacyjką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_09 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 hej! wysyłam Ci linka, kupowałem tam krzyżak już rok na nim jeżdże i jest ok! i nie kosztuje on 750 http://autolech.net/start.asp?WCU=~TUo0MEsxMDA1LUpQTg%3D%3D pisze że brak w magazynie ale jak zadzwonisz i sie odgadasz to Ci sprowadzą tak samo robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedek Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 hej! wysyłam Ci linka, kupowałem tam krzyżak już rok na nim jeżdże i jest ok! i nie kosztuje on 750 http://autolech.net/start.asp?WCU=~TUo0MEsxMDA1LUpQTg%3D%3D pisze że brak w magazynie ale jak zadzwonisz i sie odgadasz to Ci sprowadzą tak samo robiłem Dzięki za poradę ,ale wymieniłem sam krzyżak na nówkę zakupioną za 25 PLN w sklepie. Dla wiadomości : jego wymiary to 16 / 16 mm. Ponoć taki sam jest przy "żuku". Wymiana takiego krzyżaka jest banalna i jest gdzieś opisana na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Z tego co wiem, to właśnie podobnego zamiennika użył w pierwszej kolejności mój Szwagier i długo mu nie posłużył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedek Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Z tego co wiem, to właśnie podobnego zamiennika użył w pierwszej kolejności mój Szwagier i długo mu nie posłużył. Ja jeżdżę na tym ok. pół roku i jest O.K. Kupiłem krzyżak jakiejś dobrej firmy (włoska lub francuska , nie pamiętam) , na pewno nie jakaś tam chińska. Myślisz, że kupiony za 123 zł (z linka od krzysiek_01) będzie lepszy? Właśnie w tym przypadku skłaniałbym się do tego ,że jest to chińska prowizorka, do któej jest włożony chiński krzyżak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.