Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Opony zimowe do Nissan Tiida

Alfi911
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej rozmiar fabryczny-195/65 R15.

Tak dla odmiany ja jeżdżę na wielosezonowych Nexen npriz 4s 195/65 R15 

Dla mojej jazdy wystarczają zupełnie, trakcja bardzo dobra, jakość wykonania tych opon bardzo dobra .

I  w reiście koniec z partaczami w wulkanizacjach-gdzie byle jak zakłada oponę a potem nabija kilo ołowiu.

polecam goodyera serię ultragrip(rewelacyjne) jeśli wielosezonowe to serię Vektor też tego producenta.Osobiście jeździłem na wielu oponach ale ultragrip to ekstraklasa.Co do rozmiarów to j/w

Witam potrzebuje jakie najlepiej opony kupic do nissana tiidy i jaki rozmiar najlepiej dobrać. Pozdrawiam

Bardzo rozsądnym wyborem są Dębica Frigo 2 195/65R15 - najlepszy stosunek cena/jakość/właściwości jezdne.

Jeżeli w zimie jeździsz tylko w mieście to Firestone Winterhawk EVO rozmiar ten sam - ciche i dobre na błoto pośniegowe .

Na bardzo szybką jazdę po autostradach polecam Continental ContiTwinContact TS850 195/64/R15 H - bardzo dobre opony do szybkiej jazdy ale sporo kosztują.

Na wszystkich tych oponach jeździłem tiidą (nie tylko swoją). To akurat ważne, bo niekoniecznie jest tak, że opony dobrze sprawujące się w np w focusie tak samo dobre wrażenie dają w tiidzie.

Jeżdżę na Frigo2 Dębicy i potiwerdzam, że w codziennej miejsciej ekspolatacji to bardzo dobre opony. Bardzo dobrze sprawują się na śniegu, co daje przewagę na ośnieżonych parkingach i drogach osiedlowych. Na błocie - poprawne.

W Polsce jest ok. 150 różnych marek opon osobowych.

Takim pytaniem można tylko wywołać jakiś plebiscyt albo sprowokować do wrzucania swoich reklam sklepów on-line.

Najlepiej zadzwonić w 3-4 miejsca i wyciągnąć własną średnią.

Najogólniej: Dębica to niższa klasa opon (przyzwoite i niezbyt trwałe). Firestone to klasa średnia (ale fatalne na śniegu, podobnie jak ok. 90% innych opon zimowych), a Goodyear to z zasady opona o jaklepszych właściwościach (podobnie jak Continental, Michelin, Dunlop, Pirelli czy Bridgestone).

Zanim zapytasz o producenta i model podaj trochę więcej informacji. Jeżeli dużo jeździsz w zimie (zwłaszcza poza miasto) to najlepiej zainwestować w opony ze średniej półki.

Jeśli jeździsz po mieście i wozisz dzieci do szkoły w drodze do pracy to bierz wielosezonówki.

------------------------------------------------

Gdzie warto pojechać? Sprawdź tutaj!

Ponieważ jestem kierowcą zawodowym to mam trochę pojęcia o oponach .

Tak wiedz Panowie, Michelin to kiedyś robił opony klasa sama w sobie teraz to tandeta.

Pirelli guzy wyskakują a po krawężnikach nie jeździłem dziury też omijam nawet sam/służbowymi .

Continentale kupiłem z tiidą i co całe boki opon z wadami produkcyjnymi aż strach było jeździć .

Dębica presto opona bardzo dobra ale delikatne bicia na kierownicy przy 150 ,wada fabryczna jednej opony

Od trzech  lat  kupuje opony  NEXEN były letnie i zimowe , opony wykonane jak kiedyś -solidnie.

Teraz kupiłem  wielosezonowe bo mam dosyć zmian sezonowych .

• 1 miesiąc temu...

Witam.

Mam do sprzedania cztery koła z oponami zimowymi. Felgi (stalowe) i opony w idealnym stanie. Tiida była drugim samochodem w rodzinie i zimą praktycznie nie jeździła. Jeździła latem bo miała klimę. Dodam kołpaki. W tej Tiidzie były opony zimowe  http://nissan.yama.pl/uzywane-pojazdy/285/nissan-tiida-2010#   

Felgi Alcar 7730 Rozmiar felgi:5,50JJx15 Rozstaw:4x114.3 Odsadzenie ET:40,00 Otwór centralny:66,1 Kolor:czarny

Opony Uniroyal MS Plus 66 195/65R15 91 T

Pozdrawiam

Pietrus

Edytowane przez pietrus