Zucho23 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Witam. Mam problem z wentylatorem chłodnicy,otóż gdy silnik sie nagrzeję to wentylator włącza się normalnie natomiast nie wyłącza się.Trzeba zgasić silnik wtedy się wyłącza.Co może być powodem i gdzie znajduję się czujnik wentylatora? Mam silnik 1.6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Mogą zapiekać się styki przekaźnika wentylatorów. Można wymienić przekaźnik. To pierwszy trop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zucho23 Opublikowano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 wymieniłem czujnik temperatury i dalej bez zmian ,może to rzeczywiście przekaźnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Często śniedzieją wtyczki przy wentylatorach, rozepnij zapsikaj wd wyczyść wydmuchaj, a przekaźniki kolego możesz zamienić miejscami dla sprawdzenia bez wymiany, przynajmniej narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Dokładnie,rozepnij wtyczke i ją wyczyść.papierem ściernym przejedź styki,dodatkowo psiknij WD i powinno byc ok.Chyba że padł przekaźnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zucho23 Opublikowano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Przy śniedziejących stykach raczej wentylator by się nie załączał a on włącza się normalnie tylko wyłączyć się nie chcę,ale dziękuje za wszystkie sugestie.Na pewno zaczne od czyszczenia tych styków i podmianki przekaźnika.Zobaczymy co z tego wyjdzie :-) Niestety klapa styki ok, przekaźnik podmieniłem i dalej to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.