Gość jaro91 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Witam,Przeglądałem forum, szukałem, ale nie znalazłem tematu i objawów awarii, które pasowałby do tego co jest u mnie. Na wstępie dodam że nie byłem jeszcze na diagnostyce komputerowej.Moja almera jeździ na gazie od 25tys. km. nie było problemu, regularny serwis, co 10tys. km wymiana oleju i filtra oleju, co 20tys km dochodzi wymiana filtra powietrza. autko zadbane, od pierwszego właścicela kupiłem, w tej chwili ma 115tys. km. autko naprawde zadbane. problem się pojawił dosłownie 100km temu. Auto zaczeło się dławić przy zasilaniu LPG, do 2,5-3tys obrotów auto strasznie szarpało i nie chciało przyspieszać, powyżej 3tys. obrotów jest całkiem normalnie. dziś jak wracałem do domu, stwierdziłem, że sprawdzę czy auto podobnie zachowuje sie na banzynie. i tu się zaczęły "jazdy" auto dalej szarpało, ale zaczął mrugać check engine i po przejechaniu 200m przestał. zatrzymałem się, zgasiłem auto, po czym za chwilkę odpaliłem i nic nie było.auto dalej się dławiło, jak przycisnąłem, żeby sprawdzić czy powyżej 3tys. obrotów dalej się dławi czy jedzie normalnie, check engine zapalił się na stałe i już nie gaśnie. auto nie chce przyspieszać dławi się, szarpie.Wiecie może co może być tego przyczyną. PozdrawiamJerry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Zakręć gaz na butli przy WZW wyjeździj resztki aż całkowicie nie będzie miał możliwości jeździć na LPG. Wtedy będziesz mógł miarodajnie sprawdzić czy podobne objawy są na benzynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaro91 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 byłem na diagnostyce, podpieli kompa i wyszło. autko chodziło na 3 cylindrach - padła cewak 1 cylindra. dla upewnienia czy to aby na pewno cewka, przełożyliśmy ją na drugi cylinder, skasowaliśmy błedy, przejechałem się i znów to samo, teraz wyskoczył bład na drugim cylindrze. wymieniłem cewke i autko śmiga. a dla świętego spokoju wymienie jeszcze świece,temat uważam za zamknięty. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.