Gość dlugi726 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 witam moje pytanie dotyczy zacisków hamulcowych tylnych....mianowicie ma ktos pojecie czy pasuja z jakiegoś innego modelu auta np.laguna2 itp????moje niestety uległy uszkodzeniu a na hurtowniach to strasznie duzy koszt prosze o pomoc i dziekuje za wszystkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darziel2 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 A nie chcesz go zregenerować. Zestawy naprawcze są dostępne lub używany zacisk sporo tego na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Co Ci się w nich zepsuło. Szwagier robił zaciski tylne u siebie, akurat w P11, ale konstrukcja bardzo podobna jeśli nie taka sama jak w P12. Komplet naprawczy na dwie strony to chyba koszt niecałych 100 PLN. Napisz co im dolega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislaw140 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Pytanie pośrednio związane. Wnętrze tłoczka ma się kręcić 360 stopni i w lewo i w prawo czy w pewnym momencie ma mieć opór i nie puszczać dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Ogólnie rzecz biorąc, w tylnym zacisku, tłoczek (jeśli dobrze zrozumiałem, chodzi o tłoczek, który dociska do klocka hamulcowego, bo nie wiem jak inaczej rozumieć wnętrze tłoczka), ma się wkręcać aż do oporu. Trzy obroty, pięć obrotów... zależy od tego jak bardzo miałeś zużyte klocki hamulcowe zanim zabierzesz się do ich wymiany. Przednie tłoczki się wciska, tylne tłoczki się wkręca. Czasem jak nie można wkręcić tylnego tłoczka, bo za daleko się wysunął (bardzo zużyte tylne klocki hamulcowe), można zaciągnąć ręczny, wtedy wkręcić około 1-2 obroty, puścić ręczny i wkręcać dalej. Przedni tłoczek zaś, można kręcić o 360 stopni bez końca, nie ma tam żadnego prowadzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zola Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 to korzystając z okazji i ja napisze pierwszego posta. Jestem posiadaczem wp12 od niedawna.I zauważyłem że gdy np. odpalam samochód po nocy i włączam wsteczny coś przez pewien czas mi jakby zgrzytało. tylko na wstecznym i tylko na zimnym.Po przejechaniu kawałka wszystko ok. Klocki? tarcze? zaciski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.