Gość PrzemekQ1 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Witam. Mam problem z moja primera p11 1.6 16v. Otóż przerywa podczas jazdy. Odpala normalnie i po dodaniu gazu tak jak i na postoju przy 3tys. obrotów przerywa. Z poczatku było to chwilowe bo tylko jak sie dalo od razu wiecej gazu tak bylo a teraz to nawet jak i po woli. Może ktoś ma jakąś rade na ten problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Obstawiam że masz problem z przepływomierzem, spróbuj go na początek wyczyścić - opis na forum.Nie wyświetla ci sie przypadkiem CHECk?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Może to być też wina świec lub ogólnie układu zapłonowego. Dawno świece zmieniałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PrzemekQ1 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Ja go mam 4miesiace i ja ogolnie nie zmienial. Tylko niedawno zmieniałem aparat zapłonowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Skoro wymieniłes aparat, wymień też przewody i świece. Bedziesz miał wtedy pewny układ zapłonowy. A co z błędami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P11-2001 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Siemka dzisiaj się bawiłem i też mam taki problem ale chyba doszedłem co to dokładnie po odłączeniu EGR na odpalonym silniku dodając gazu samochód dławił się i przerywał przy 3tys obrotów ja stawiam na zepsuty EGR ale i przepływomierz też jest do wymiany jak kolega stoneface stwierdził ale czyszczenie nic w moim przypadku nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.